Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers zakt onder de $ 4000

Vandaag zakt de prijs voor het eerst in weken onder de $ 4000. In eerste instantie zakte de koers weg naar $ 3900. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 3777. De dip is zelfs voor de Bitcoin zelf gigantisch te noemen. De oorzaak heeft te maken met negatieve uitlatingen uit de financiële wereld.

Op 2 september behaalde de munt nog een voorspeld nieuw record van $ 5013. Vandaag zakte de koers met meer dan $ 1000 onder het vorige record. Verschillende financiële instellingen gaven de afgelopen dagen het advies om de Bitcoin te verkopen.

De reden waarom het advies gegeven werd om te verkopen is dat er geruchten zijn dat China de verkoop van Bitcoins wil verbieden. Hiermee wordt een belangrijk platform afgesloten waarop de cryptomunt op dit moment verhandeld wordt.

Koud water vrees bij beleggers

Door de onzekerheid en geruchten vanuit China krijgen een aantal beleggers koud water vrees. Ze geven het advies om de cryptomunt te verkopen in angst om wat er in China mogelijk gaat gebeuren. Sommige beleggers geven aan dat dit weer een duidelijk voorbeeld is van hoe onzeker de toekomst is.

De munt kan op het ene moment $ 5000 waard zijn om vervolgens weg te zakken naar $ 3700. Bij normale aandelen gebeurd dit niet en het is daarom verstandig volgens de beleggers om eruit te stappen. Dit gebeurt dan ook massaal zoals te zien is aan de Bitcoin koers.

Daling van de Bitcoin koers al eerder voorspelt

Buiten de spanningen vanuit China was het al eerder voorspelt dat de Bitcoin zou stijgen en dalen. De bekende Wallstreet analist liet in juli nog weten dat de munt naar $ 3900 zou stijgen. Daarna voorspelden hij een stijging naar $ 4700 om vervolgens een enorme dip te zien. Zijn voorspelling kwam net als eerdere voorspellingen opnieuw uit.

Volgens hem is het advies om te verkopen en vervolgens af te wachten. De munt zou kunnen dalen naar $ 1800 en dit is weer het moment om opnieuw in te stappen. De koers zal uiteindelijk eind december weer herstellen is de verwachting. Tot die tijd is het belangrijk de huidige koers goed in de gaten te houden.

Mobiele versie afsluiten