Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers zet een nieuw record neer

Voordat het weekend aanbrak waren er al vermoedens dat de Bitcoin koers mogelijk nieuwe records kon breken. De enige angst die er was is de release van Bitcoin gold deze week en de nieuwe update op 1 november. De vorige keer liep de koers daardoor flink terug, maar vandaag werd er weer eens een nieuw record neergezet door de Bitcoin koers.

Het nieuwe record werd op zondag neergezet. Nadat het vorige Bitcoin koers op $ 6100 stond werd dit al snel verslagen met $ 6306. Het vorige record werd slechts 9 dagen geleden neergezet door de munt. Het duurde dus iets langer dan een week voordat het vorige record werd verbroken. Dit is bijzonder te noemen vooral omdat de munt een enorme terugval beleefde na het behalen van het vorige record.

Vanochtend viel de Bitcoin koers alleen alweer terug naar $ 6170. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 6124. Een kleine terugval is absoluut gezond te noemen helemaal na de stijging van de afgelopen dagen. Daarnaast staat er nog steeds een update aan te komen. Een update heeft altijd negatieve invloed op de Bitcoin koers tot het moment dat deze voorbij is. Alleen dit keer lijken de beleggers zich niet meer te laten foppen door een naderende update. Ze blijven gewoon door handelen in de munt en zien het vanzelf wel wanneer de update 1 november uitgerold wordt.

Beleggers kopen mogelijk Bitcoins in voor gratis Bitcoin Gold

Een reden waarom de Bitcoin koers ook ineens in waarde gestegen is kan te maken hebben met de release van Bitcoin Gold. Eigenaren van Bitcoins krijgen namelijk voor iedere Bitcoin die ze bezitten één gratis Bitcoin Gold munt. Dit is gratis geld en snel verdiend als je in het bezit bent van Bitcoins. Vandaag werd Bitcoin Gold uitgerold en we zagen direct de koers in waarde zakken. Het zou kunnen dat beleggers de extra Bitcoins weer verkopen nadat ze Gold ontvangen hebben.

Niet alleen de Bitcoin zelf was in trek het afgelopen weekend. De Bitcoin Cash koers schoot ook ineens met 20% in waarde omhoog op zondag. Cash is net als Gold een afsplitsing van de originele munt en werd op 1 augustus uitgebracht. Slechts een paar maanden later verschijnt er dus alweer een nieuwe munt op de markt.

Aantal wereldwijde beleggers in de Bitcoin neemt toe

Ondanks dat de waarde mogelijk stijgt doordat de Bitcoin weer eens gratis munten uitdeelt neemt ook het aantal beleggers toe. Het aantal beleggers is het afgelopen weekend wereldwijd toegenomen net als de interesse in de Bitcoin. Dit zorgt er uiteraard ook voor dat de Bitcoin koers in waarde stijgt.

Het aantal beleggers dat toeneemt komt vooral uit Amerika, Korea en Japan. Japan is natuurlijk geen verrassing helemaal niet omdat het land steeds meer investeert in de munt als officiële valuta.

Wat gaat de Bitcoin koers nu doen?

Na het verbreken van het vorige record is de Bitcoin koers dus weer helemaal teruggezakt. Toch denken de analisten dat een nieuw record van $ 6500 erin zit. Alleen dan zou de munt vandaag wel moeten eindigen rond de $ 6200. Het is de vraag of dit er eigenlijk wel inzit met de nieuwe update opkomst.

Toch verwachten de analisten ook geen mega daling mocht de $ 6200 niet gehaald worden vandaag. De koers zal redelijk stabiel blijven is de verwachting. Helemaal zeker weten we het natuurlijk nooit helemaal niet met de naderende update die nog weleens voeten in de aarde heeft.

Mobiele versie afsluiten