Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers zet vandaag opnieuw een nieuw record neer

Met nog maar een dag te gaan voor de nieuwe update lijkt de Bitcoin koers al door het dak te vliegen. Een opvallende ontwikkeling want de vorige keer ging de koers juist onderuit na het neerzetten van een nieuw record. Vanmiddag steeg de Bitcoin koers naar een nieuw record van $ 6415.

29 oktober steeg de Bitcoin koers al naar een nieuw record van $ 6300. Terwijl pas een week geleden het record van $ 6000 werd verbroken. Na het behalen van de $ 6300 ging de Bitcoin koers even onderuit. Toch werd er al verwacht dat de koers mogelijk de komende uren weer omhoog zou gaan. Vandaag was het bewijs er officieel met een nieuw record gemeten op $ 6415.

In slechts 24 uur tijd wist de Bitcoin te stijgen met $ 200 op weg naar een nieuw record. Een opvallende ontwikkeling want de meeste beleggers durven niet zo groots in te zetten met een naderende update. Toch lijken de beleggers er alle vertrouwen in te hebben dat de munt mogelijk na de stijging nog meer in waarde gaat stijgen. Vanwege de hoge Bitcoin koers steeg de totale marktwaarde vandaag naar $ 106 biljoen.

Kleine terugval na behalen record

Zoals we wel vaker zien in de aandelenwereld beleefde de Bitcoin een kleine terugval na het behalen van het record. De koers daalde en op dit moment staat de Bitcoin koers op een waarde van $ 6367. Ondanks de kleine daling heeft de koers vandaag nog steeds een winst te pakken van 4%. Na een stijging van $ 200 is het heel gezond dat de munt even wat in waarde wegzakt.

Ondanks het succes van de Bitcoin koers lijken de resultaten van andere munten enorm te verschillen. Sommige munten liften mee op het succes, maar er zijn ook nog steeds cryptomunten die verliezen boeken. Ripple en Bitcoin Cash boeken vandaag namelijk verliezen. Beleggers lijken dus voor de zekerheid van de Bitcoin te kiezen. De munt wordt nog altijd gezien als een veilige haven om in te beleggen.

Bitcoin Cash koers gaat onderuit na aankondiging update

Bitcoin Cash was ook goed op weg de afgelopen weken. Eindelijk zat de koers weer eens in de lift en ging de prijs rap omhoog. Vandaag werd bekend dat de munt op 1 november een update zal ondergaan. De code van de munt is op dit moment gekopieerd van de Bitcoin. Maar volgens verschillende beleggers kan de munt hierdoor niet de competitie aan met de Bitcoin. De munt zal altijd gezien worden als een vertakking van. De makers gaan hierop in door op 1 november een update uit te voeren, waardoor de code veranderd wordt.

Deze uitspraken zorgen direct voor onzekerheid onder de beleggers en de koers gaat direct onderuit. Op 1 november verwachten ze een start te kunnen maken met de update. De volledige update zou uitgerold zijn op 13 november. Vanwege dit nieuws zou de Bitcoin Cash koers onderuit gegaan zijn. Als indirect gevolg zou de Bitcoin kunnen profiteren van beleggers die overstappen. Dit zou mogelijk bijgedragen hebben aan het nieuwe record van $ 6400.

Mobiele versie afsluiten