Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers zet weer een stap vooruit

De grote volumes die gisteren al werden waargenomen bij de Bitcoin koers beginnen hun waarde te tonen. Vandaag werd op het hoogste punt de Bitcoin via Bitfinex verkocht voor $ 6.784. De munt lijkt richting de $ 6.800 te gaan. Het is een nieuwe poging voor de Bitcoin om richting de $ 7.000 te gaan.

Het is voor het eerst eindelijk weer eens wat goed nieuws voor de Bitcoin koers. 2018 is tot nu toe een slecht jaar voor de munt. De markt blijft maar corrigeren en er is al in lange tijd geen stijgende lijn meer te zien geweest. Maandag kwam hier ineens verandering in toen de Bitcoin naar $ 6.500 steeg. Gisteren lag de markt weer stil, maar wist de munt wel boven de $ 6.500 te blijven.

Vandaag schoot de markt in vijf minuten tijd ineens door naar $ 6.784. Een opvallende snelle stijging die we echt al in weken niet meer gezien hebben. Daarna volgde er ook al snel een correctie doordat veel mensen gebruik wilde maken van de hoge koers. De munt zakten eerst terug naar $ 6.700. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 6.701 met nog steeds een winst van 2,59%.

Cryptomarkt reageert goed op stijging Bitcoin

Uiteraard reageert ook de rest van de markt op de stijging van de Bitcoin. De rest van de markt noteert ook groene cijfers en weet weer langzaam in waarde terug te pakken. De totale marktwaarde is de afgelopen dagen van $ 220 miljard naar $ 275 miljard gestegen. Dit toont wel aan dat er weer veel meer geld in cryptomunten gestopt wordt.

Analisten denken dat de Bitcoin ondanks de kleine correctie nog steeds op jacht is naar $ 7.000. Daarnaast ziet het er ook niet meer naar uit dat de munt nog onder de $ 6.000 gaat zakken. Er is enorm veel support rond de $ 6.341. Dit is eigenlijk een prima basis om door te stijgen richting de $ 7.000. Er zijn verschillende indicatoren die aangeven dat de munt verder gaat stijgen en $ 7.000 er absoluut aan gaat komen. Het is meer de vraag wanneer dan of de $ 7.000 er binnenkort aankomt.

De Bitcoin zal mogelijk alleen wel op wat tegenstrubbelingen stuiten rond de $ 6.880. Er zijn namelijk een hoop verkopers rond deze grens. Als de $ 7.000 voorbij is kunnen we mogelijk weer een nieuwe stijging verwachten. Vooral omdat er dan een psychologische grens overschreden is.

Mobiele versie afsluiten