Site pictogram 36.nl

Bitcoin krijgt het niet voor elkaar om boven de $ 7.700 uit te komen

Een maand na de daling die ingezet werd in mei lukt het de Bitcoin nog steeds niet om eruit te komen. Het enige positieve hieraan is wel dat de munt niet nog verder gedaald is. Het nadeel is dat de munt het niet voor elkaar krijgt om boven de $ 7.700 uit te komen. Ondanks pogingen het afgelopen weekend is het opnieuw niet gelukt. Als gevolg zou de Bitcoin weleens kunnen dalen in waarde.

Een nieuwe daling van de Bitcoin zou de munt terug kunnen brengen richting de $ 6.000. Dit wordt eigenlijk al een week lang voorspelt. Alleen de munt leek vorige week ineens terug te keren door naar de $ 7.500 te stijgen nadat de munt de $ 7.000 grens bereikt had. Toch lijkt het op een tijdelijke stijging want de munt krijgt het niet voor elkaar om echt kracht bij te zetten.

De rally vorige week die de munt van $ 7.040 naar $ 7.700 bracht zorgde voor optimisme bij beleggers. Er werd gehoopt dat de voorspelde crash naar $ 5.000 voorkomen was. Er werd zachtjes uitspraken gedaan dat de munt in juni terug zou kunnen keren naar $ 10.000 in plaats van een nieuwe crash richting de $ 5.000. Ondanks dat de $ 10.000 voor juni nog steeds voorspelt wordt zit het er nog niet direct in voor de munt.

Een stijging boven de $ 8.000 was noodzakelijk de afgelopen dagen

Analisten hadden al voorspelt dat de afgelopen dagen de munt echt moest gaan doorpakken. De munt had vandaag eigenlijk minimaal op $ 8.000 moeten staan. In plaats daarvan corrigeert de koers met 2,7% naar $ 7.542. Hierdoor is zelfs de $ 7.700 weer verder uit het zicht en lijkt $ 8.000 er vandaag helemaal niet in te zitten.

De oorzaak waarom de Bitcoin niet weet door te pakken ligt bij het aantal beleggers. Helaas neemt deze nog steeds niet toe en zijn de trading volumes vrij laag voor de Bitcoin. Met hoge volumes had de munt dankzij de stijgende lijn wel boven de $ 8.000 moeten uitkomen. Dit zagen we in het verleden regelmatig. Als er een stijgende lijn was kon de munt zomaar $ 1.000 of meer in een dag stijgen. Die grote volumes aan beleggers blijft voorlopig uit en dit zorgt ervoor dat de stijgende lijn niet genoeg kracht krijgt.

Korte termijn is voor de Bitcoin belegger niet van belang

Toch zou het korte termijn voor de meeste Bitcoin beleggers niet van belang moeten zijn. Tenzij ze een gunstig moment zoeken om de munt nog in te kopen. Op het lange termijn wordt er namelijk wel weer een leuke winst verwacht. Ondertussen blijft de interesse in cryptomunten alleen maar groeien. Uiteindelijk zal dus ook het volume weer groeien en ondertussen raakt de Bitcoin op. Dit betekent dat door schaarste de munt uiteindelijk op het lange termijn weer flink in waarde kan stijgen.

In de komende maanden geloven analisten er nog steeds in dat de Bitcoin teruggaat naar de $ 20.000 en misschien zelfs doorstijgt tot nieuwe records. Het is alleen afwachten tot de grote correcties voorbij zijn. De echt harde crashes zoals we in januari, februari, maart zagen zijn in april en mei eigenlijk uitgebleven. Dit is al een teken van herstel voor de munt.

Mobiele versie afsluiten