Site pictogram 36.nl

Bitcoin lijkt weer in de lift te zijn

Op twee april was er eindelijk weer positief nieuws te melden. Bitcoin wist een mega herstel vertonen en vandaag op 3 april lijkt dit herstel door te zetten. De maand april lijkt een stuk beter te beginnen dan maart. Een maand waarin vooral forse verliezen gemaakt werden. Dit bleek ook tot het einde van de maand door te gaan, maar in april lijken de plannen gewijzigd te zijn door beleggers.

Vandaag wist de totale cryptomarkt een winst van $ 10 miljard bij te boeken. De markt lijkt dus eindelijk weer te groeien en dat is positief nieuws. Vooral na alle verliezen de afgelopen weken. Op 2 april stond de Bitcoin koers op $ 6.500. Maar in een dag tijd wist de munt naar $ 7.000 door te stijgen. Vandaag stijgt de Bitcoin door en noteert de munt een winst van 4,73%. Op dit moment van schrijven noteert de munt een koers van $ 7.419.

De afgelopen 4 dagen ging het eigenlijk helemaal niet goed met bijvoorbeeld de Bitcoin. Het aantal beleggers was flink afgenomen en op 30 maart werd er zelfs een nieuw dieptepunt gemeten. Vooral het aantal beleggers was zorgwekkend, waardoor sommige analisten zelfs het vertrouwen in de munt opzegde. Maar de afgelopen 24 uur is het aantal beleggers flink toegenomen op platforms als Bitfinex en Binance. Dit zorgde direct voor een stijgende koers en andere cryptomunten besloten direct mee te gaan.

Koers van 25 maart lijkt nog wel ver weg

Op 25 maart leek de Bitcoin weer op de goede weg te zijn. De munt wist zelfs even de $ 9.000 aan te tikken, maar helaas was dit van korte duur. De stijging werf veroorzaakt door goed nieuws over regulering tijdens de G20. Maar een paar dagen later werden er toch nieuwe regels aangekondigd en zakte de munt weer helemaal in.

Het is voor nu vooral de vraag of de Bitcoin kan doorpakken en of het aantal beleggers kan doorgroeien. Als dit zou gebeuren kan de munt binnenkort de $ 7.500 weer passeren. Als dit gebeurt is een koers terug naar de $ 8.000 zeker weten niet onmogelijk. De afgelopen uren is het aantal verkopende beleggers ook niet toegenomen en dit is positief. Dit zou kunnen betekenen dat de koers binnenkort verder omhoog gaat.

De komende dagen gaan cruciaal zijn

Analisten denken vooral dat de komende uren en dag cruciaal gaan zijn. Deze gaan aantonen of de munt verder gaat doorpakken. Het is positief te noemen dat de munt binnen 48 uur tijd $ 700 in waarde wist te stijgen. Het lijkt erop dat de koers weer grip begint te krijgen op de stijgende lijn. Alleen we mogen nog niet te positief zijn want de afgelopen dagen zijn er veel ups & downs geweest.

Het zou goed kunnen dat er de komende dagen meer geld in de munt gestopt wordt. Dit is de verwachting die Jon Matonis uitspreekt. Hij is één van de topmannen bij VISA en ziet dat hedgefunds langzaam weer meer beginnen te investeren in de Bitcoin.

Mobiele versie afsluiten