Site pictogram 36.nl

Bitcoin ondergaat nieuwe update om SegWit te ondersteunen

Officieel gezien is de SegWit update afgelopen augustus al in werking getreden. Het was een zeer gevreesde update die ervoor zou zorgen dat de munt geschaald zou worden en sneller verhandeld kan worden. Een ander bijkomend voordeel zou zijn dat de Bitcoin goedkoper verhandeld kon worden.

Na maanden van discusiëren kwam de update in augustus eindelijk online. Veel miners waren erop tegen omdat ze minder geld zouden verdienen door de nieuwe regels. Toch werd de update doorgevoerd en volgens veel analisten was het erop of eronder voor de munt. De munt zou compleet kunnen inzakken of juist kunnen stijgen. Gelukkig was het voor de beleggers het tweede en zagen we de munt snel record na record verbreken.

Alleen nu maanden later blijkt dat SegWit nog steeds niet goed functioneert. Het is bijvoorbeeld lastig om via SegWit een goedkope en snelle transactie met Bitcoins uit te voeren. Dit is slechts één van de vele kinderziektes die de afgelopen maanden ontdekt is bij de update.

Vandaag is er daarom een nieuwe update aangekondigd die dit soort kinderziektes eindelijk moet aanpakken. Volgens vele is het zelfs de eerste grote update voor de Bitcoin sinds het ontstaan van de munt. Dit toont wel aan dat het een groot ding is. Zelfs nog groter dan de SegWit release van afgelopen augustus.

Update wordt de komende dagen uitgevoerd

De komende dagen zullen verschillende updates uitgerold gaan worden over het Bitcoin netwerk. Deze update moet dus o.a. gaan aanpakken dat de SegWit transacties sneller verzonden kunnen worden. Uiteindelijk zullen veel beleggers hier profijt van gaan hebben.

Door de nieuwe update gaat ook de Bitcoin wallet op de schop. Op dit moment is de interface niet bepaalt gebruiksvriendelijk te noemen. Straks moet dit gaan veranderen en kunnen ook niet-programmeurs eenvoudiger transacties uitvoeren vanuit hun wallet.

Nieuwe gebruikers zullen straks ook een SegWit adres krijgen om transacties uit te voeren. Met dit nieuwe adres zullen ze straks ook lagere transactiekosten voorgeschoteld krijgen. Dit zal voor veel beleggers een positieve ontwikkeling zijn uit de update die eraan gaat komen.

Het heeft even geduurd voordat de update eindelijk uitgerold gaan worden. Ontwikkelaars waren al van plan om deze update in november 2016 uit te voeren. Maar doordat de update aan verschillende kanten werd tegengehouden werd deze constant uitgesteld. Het lijkt erop dat de update er nu wel echt gaat aankomen!

Mobiele versie afsluiten