Site pictogram 36.nl

Bitcoin ondervind veel hinder van populaire Altmunten

Aan het einde van 2017 zeiden we al dat 2018 het jaar ging worden van Altmunten. Vooral Ethereum zou weleens een succesvol jaar kunnen beleven. Op dit moment lijken deze voorspellingen uit te komen. Ripple verbreekt record na record en aast zelfs op de positie van grootste cryptomunt ter wereld. Ethereum heeft de $ 1.000 koers inzicht en gaat de kant van de Bitcoin op. Kortom de Altmunten beginnen de overmacht te nemen.

Het grootste slachtoffer van de populaire Altmunten lijkt de Bitcoin zijn. De munt waar het eigenlijk allemaal mee begon. De munt boekt vandaag voor de zoveelste dag op rij een verlies met 4,35%. De munt staat nog maar op $ 14.567. Een schim van de koers op 17 december toen de munt bijna de $ 20.000 wist aan te raken.

Beleggers lijken hun geld uit de Bitcoin te halen en voor dit bedrag altmunten te kopen. Met Ethereum en Ripple worden op dit moment veel hogere winsten gehaald dan met de Bitcoin. Het is dus een logisch gevolg dat er een verschuiving nabij is in de koers.

Is het dieptepunt voor de Bitcoin al bereikt?

Veel beleggers vragen zich af of het einde voor de Bitcoin nabij is. Aan het einde van 2018 werd nog positief vorospelt dat de munt misschien wel naar de $ 50.000 kon gaan. Maar er waren ook analisten die al doorhadden dat de munt flinke concurrentie kon gaan ondervinden van Ethereum. De munt zou volgens hun mogelijk maar tot maximaal $ 28.000 kunnen stijgen. Een mooie winst maar nu lijkt het er nog niet echt op dat de Bitcoin die winst echt gaat halen.

Analysis tonen aan dat de absolute bodem voor de munt op $ 13.000 ligt. Als de munt naar $ 13.000 zakt zal de bodem wel bereikt zijn omdat er veel kopers op de loer liggen voor dit punt. Maar het plafond ligt op dit moment maar op $ 16.000 als dit al bereikt gaat worden.

Op dit moment is het enige advies om te kopen in een dipje. Voor de rest zijn de altmunten nu misschien wel interessanter voor een belegging.

Mobiele versie afsluiten