Site pictogram 36.nl

Bitcoin prijs lijkt te stabiliseren

Gelukkig voor beleggers in de Bitcoin lijkt een nieuwe crash naar beneden uitgesloten. De Bitcoin lijkt een beetje te stabiliseren boven de $ 6.700. Nadat er in het weekend nog de $ 7.000 aangetikt werd ging de koers maandag weer rap naar beneden. De munt tikten op een gegeven moment zelfs weer de $ 6.500 aan. Maar nu lijkt de munt wat te stabiliseren in de bovenste regio.

Gisteren daalde de koers uiteindelijk met 4% naar $ 6.700. Vandaag bleef de munt boven de $ 6.700 en ging de prijs niet verder omlaag. Op dit moment van schrijven is er zelfs een kleine winst van ruim een procent met een koers van $ 6.856. Toch blijft het verlies opvallend voor de munt. Beleggers hadden namelijk na de stijging richting de $ 7.000 een stijging verwacht in plaats van een daling.

Toch lieten verschillende analysis gisteren al zien dat de koers na de daling voor het korte termijn zou stabiliseren. Dit betekent dus even geen mega stijging of daling voor de koers. Ondanks dat de koers wat stabiliseert is de RSI bijna op het 30 punt. Dit wil zeggen dat de koers op dit moment te laag is voor de vraag. Meestal betekent dit dat er wel weer een stijging gaat aankomen en daarom was de daling voor veel beleggers ook een verrassing.

Een stijging naar $ 8.000 in april is nog steeds een optie

De RSI levels tonen het eigenlijk al aan dat het fundament van de Bitcoin op dit moment als een huis staan. Het kan niet anders dat de munt binnen nu en een paar weken weer een stijgende lijn te pakken krijgt. De optie dat de Bitcoin minimaal naar $ 8.000 gaat stijgen voor april ligt nog steeds open ondanks het stroeve begin van de maand.

Het aantal beleggers in de Bitcoin was de afgelopen tijd tot een dieptepunt beland, maar lijkt weer te groeien. Vooral in de US, Japan en Zuid-Korea neemt het aantal beleggers langzaam toe. Er stappen zelfs compleet nieuwe beleggers in die in 2017 tijdens de top van de Bitcoin markt nog nooit munten gekocht hadden. Het lijkt er dus op dat de munt weer aantrekkelijk begint te worden ondanks de heftige crashes dit jaar.

Qua geld valt er ook niets te klagen voor de Bitcoin. Op dit moment gaat er zelfs meer geld om in de Bitcoin dan de meeste aandelen op de aandelenmarkt. De volumes zijn misschien niet meer zo hoog als eind 2017, maar er zit weer groei in. Dit zou uiteindelijk ervoor kunnen zorgen dat de koers weer gaat stijgen.

De verwachting is dat de volumes ook de komende periode weer verder gaan stijgen. Helemaal als de Bitcoin geen grote crashes meer doormaakt en misschien weer in waarde gaat stijgen. Als de volumes weer naar oude waardes gaan herstellen is de kans groot dat de munt eindelijk weer gaat herstellen richting het oude niveau. Maar na de crashes van het begin van het jaar zal dit zeker weten een hoop tijd gaan kosten.

Mobiele versie afsluiten