Site pictogram 36.nl

Bitcoin rally mogelijk op het lange termijn

Een echte rally lijkt voor nu nog uit te blijven. Sommige beleggers hadden erop gehoopt nadat de Bitcoin in plaats van een correctie 2% in waarde steeg. Op dit moment van schrijven is de koers met 0,80% gecorrigeerd naar $ 7.459. Toch zijn het geen stevige cijfers aan zowel de dalende kant als stijgende kant.

Bitcoin lijkt er moeite mee te hebben om een rally op het korte termijn echt kracht bij te zetten. De oorzaak ligt hem in het aantal beleggers. Helaas worden er niet heel veel meer Bitcoins gekocht dan normaal. Maar er worden er ook niet abnormaal veel verkocht, waardoor de munt eigenlijk een beetje rond de $ 7.500 blijft hangen. Soms hangt de munt er iets boven en op andere momenten er iets onder.

Om maar aan te geven dat de Bitcoin een beetje gelijk blijft kunnen we kijken naar de koers van precies een week geleden. Op 25 mei stond de koers van de Bitcoin op $ 7.530. Op hetzelfde punt van de daqg vandaag was de koers $ 7.580. Verspreid over een week is er dus weinig gebeurt met de koers. Het lijkt er dus op dat er geen rally inzit bij zowel de dalende lijn als stijgende lijn. Terwijl dit voor de dalende lijn vorige week eigenlijk al voorspelt werd.

Bitcoin keert niet snel terug naar $ 12.000

Op basis van recente gegevens zien analisten de Bitcoin niet snel terugkeren naar het niveau van $ 12.000. Niet alleen dit niveau lijkt er niet in te zetten. De Bitcoin stelde deze week eigenlijk ook teleur dat de munt er niet in slaagde om naar de $ 8.000 te gaan. Dit werd toch wel verwacht na de onverwachtse rally die de munt weer boven de $ 7.000 bracht. Doordat de $ 8.000 nog niet gehaald is zien analisten de $ 10.000 ook niet binnenkort naderen.

Eigenlijk gaan de komende dagen voor de munt cruciaal zijn. De munt moet de komende dagen gewoon een grote volume aan beleggers gaan aantrekken. Als dit lukt dan zou de munt zomaar boven de $ 8.500 kunnen stijgen. Mocht dit gebeuren dan staat de deur wel open om terug te keren naar $ 10.000. Maar dan moet de munt wel echt sterk gaan herstellen in de komende dagen. Als dit niet gebeurt zit de $ 10.000 er voorlopig niet in.

Volgens verschillende analisten is er nog geen duidelijk beeld waar de Bitcoin nieuwe beleggers vandaan gaat halen. Het geld komt druppelsgewijs binnen een stuk slomer dan verwacht was voor medio 2017. Mogelijk is het mainstream publiek geschrokken van de afgelopen maanden en weggebleven. Toch is de verwachting voor het lange termijn wel dat het allemaal weer goed gaat komen. De verwachting is nog steeds dat de markt op het lange termijn gaat groeien en in waarde gaat stijgen.

Mobiele versie afsluiten