Site pictogram 36.nl

Bitcoin riskeert drop naar $ 7.000

In de afgelopen drie dagen heeft de Bitcoin gemiddeld genomen 16% in waarde verloren. Vanochtend daalde de munt zelfs naar $ 7270. Gelukkig zijn de beleggers druk bezig om de $ 7.000 grens te verdedigen en niet verder te laten zakken. Dit is hard nodig want de munt riskeert het feit dat de koers onder de $ 7.000 duikt. Op dit moment van schrijven staat de koers op een mini winstje van 0,09% met $ 7.520.

Gisteren sloot de Bitcoin af met een koers van $ 7.494. Het was de laagste koers sinds 12 april 2018. Toch geven verschillende indicatoren wel aan dat de munt in theorie oversold is. Dit wil zeggen dat de koers veel te laag is en mogelijk weer gaat stijgen. Toch kan je met de Bitcoin echt alles verwachten en riskeert de munt nog steeds een drop tot onder de $ 7.000.

Vanwege de indicaties dat de munt oversold is leek de munt even een opleving te beleven. Heel vroeg in de ochtend steeg de koers naar $ 7.700. Maar rond half negen vanochtend dook de koers weer naar $ 7.352. Het lijkt er dus op dat er een pittig gevecht gaande is tussen beleggers die willen kopen en verkopen. Helaas is het geen goed teken dat de stijgende lijn het niet voor elkaar krijgt om een stijgende koers te boeken ondanks de signalen dat de munt oversold is.

Er is genoeg ruimte voor de Bitcoin om onder de $ 7.000 te dalen

Doordat de rally al snel gestopt werd door de dalende lijn is er genoeg ruimte voor de Bitcoin om verder te dalen. Helemaal doordat de koers een duidelijk signaal gaf dat de koers niet richting de $ 8.000 gaat. Toch blijft de munt wel nog boven de laagste koers sinds 12 april hangen. Het is alleen de vraag hoe lang de beleggers deze grens nog kunnen verdedigen. Helemaal omdat de munt slechts 0,09% boven deze grens weet te blijven.

Als de Bitcoin vandaag onder de $ 7.188 eindigt gaan we gegarandeerd corrigeren richting de $ 7.000. Zelfs de beste verdedigers rond de $ 7.000 grens kunnen dit dan niet meer langer volhouden. Ondanks dat ze op dit moment hun uiterste best doen. Hoop je stiekem nog op een nieuwe stijging die de munt uit het dal trekt? Dan moet de munt zeker weten boven de $ 8.111 grens eindigen. Helaas zien we dit op dit moment nog niet zo snel gebeuren. Toch moet je bij de Bitcoin nooit iets uitsluiten als het gaat om een stijging of daling.

Mobiele versie afsluiten