Site pictogram 36.nl

Bitcoin riskeert een grotere correctie

Bitcoin weet vandaag helaas nog niet echt te herstellen van de dip van gisteren. Nadat de munt eerst met een kleine winst begon sloeg dit al snel om in verlies. Op dit moment van schrijven staat de munt op een klein verlies van 0,61%. Het ergste is misschien wel dat de munt onder de $ 9.000 staat.

Met een koers van $ 8.845 riskeert de Bitcoin een grotere correctie. Het leek er even op dat de munt wel boven de $ 9.000 zou blijven na de mega dip gisteren. Toch bleek de munt in de loop van de nacht niet vol te kunnen houden. De munt daalde zelfs even naar het laagste punt in een week tijd $ 8.652. Niet veel later herstelde de munt wat maar het lijkt erop dat de Bitcoin niet vast kan houden aan de $ 9.000 koers.

Doordat de munt het niet weet vol te houden om boven de $ 9.000 te blijven loopt de Bitcoin het risico om verder naar beneden te gaan. De neerwaartse lijn wordt dan aangemoedigd om toch te gaan verkopen. De munt zal echt weer snel moeten gaan stijgen om niet verder te corrigeren. Helemaal als de munt richting de $ 8.459 gaat moeten we een nieuwe uitverkoop verwachten.

Analyse van de dag is onzeker

De kopers en verkopers liggen ontzettend ver uit elkaar. Dit zou kunnen betekenen dat de koers ineens kan omslaan. Op dit moment heeft de munt een neerwaartse spiraal te pakken. Maar dit zou ook zomaar kunnen omslaan vanwege het verschil tussen verkoop en aanbod. Toch zien we wel vaker zo’n zwak punt voordat de Bitcoin ineens een dag later weer de hoogte ingaat.

Als de Bitcoin vandaag onder de $ 8.459 grens eindigt dan gaan we absoluut corrigeren en moeten we morgen grotere verliezen verwachten. Weet de munt hier ruim boven te blijven? Dan kan het morgen weer anders zijn en gaat de munt zeker weten weer stijgen. Mocht de munt echt gaan corrigeren dan kunnen we zelfs een koers van $ 7.000 verwachten.

Maar analisten denken niet dat het zo hard gaat lopen vooral niet omdat de munt slechts een zeer klein verlies boekt. De kans is veel groter dat we morgen teruggaan naar de $ 9.280. Als dit lukt en er voldoende support is kunnen we zelfs door stijgen naar de $ 9.853.

Mobiele versie afsluiten