Site pictogram 36.nl

Bitcoin SegWit update transacties neemt recordvlucht

Nadat er een nieuwe update is uitgevoerd is het voor veel meer beleggers mogelijk om via Bitcoin SegWit transacties uit te voeren. Dit is ook direct te zien aan het aantal beleggers die er meteen gebruik van gemaakt heeft. Twee grote e-wallets Bittrx en Coinbase hebben de update namelijk doorgevoerd. Hierdoor neemt het aantal beleggers met Bitcoin SegWit in een record tempo toe.

Het grote voordeel voor de beleggers die nu via Bitcoin SegWit handelen is dat de transactie kosten een stuk lager liggen. Daarnaast kunnen ze veel sneller handelen in de Bitcoin. Hier lijkt een grote groep massaal gebruik van te maken. Het aantal beleggers die via deze nieuwe update transacties uitvoerde steeg tot een recordaantal.

SegWit bereid de Bitcoin voor op de toekomst

Met de SegWit update wordt de Bitcoin voorbereid op de toekomst. Transacties worden samen gebundeld in blokken. Hierdoor kunnen ze sneller en efficienter verwerkt worden. Doordat meerdere transacties tegelijk worden uitgevoerd kunnen de kosten naar beneden. Bitcoin lijkt hiermee voorbereid op de toekomst als het aantal beleggers in de munt nog meer gaat groeien.

Bitcoin had namelijk nog moeite om alles bij te houden nu de munt ook bij het mainstream publiek populair geworden was. Dit zorgde voor langzame transacties en hogere transactiekosten voor beleggers. De makers moesten dus gaan nadenken hoe ze de munt konden verbeteren en voorbereiden voor de toekomst. De uitkomst was uiteindelijk de SegWit update alleen het duurde nog lang voordat iedereen hiermee akkoord was.

Het was voor de makers vooral lastig om iedereen te overtuigen dat SegWit in hun voordeel zou werken. Wallets en exchanges moesten namelijk wel meewerken om de update uit te voeren. Gelukkig is de update de afgelopen dagen nu echt goed uitgerold. Dit is ook nodig want je kan namelijk niet handelen tussen twee e-wallets die allebei op een ander systeem werken. Dit zorgde voor veel problemen met SegWit.

De afgelopen 24 uur is 30% van de exchange sites overgestapt op SegWit en kunnen steeds meer beleggers er gebruik van maken. Maandag is de update pas uitgerold en nu is het taak aan de exchange sites om het door te voeren. Hier lijkt dus massaal gehoor aan gegeven te worden nu het aantal SegWit transacties in een recordtempo stijgt.

Mobiele versie afsluiten