Site pictogram 36.nl

Bitcoin staat onder druk en daalt even naar $ 8.300

Gisteren wist de Bitcoin heel even de $ 9.000 aan te raken. Dit gebeurde in de nacht nadat Aziatische beleggers massaal geld in de munt pompten. Maar bij het aanbreken van de ochtend besloten juist de Europese beleggers hun geld eruit te halen. De reden was dat de EU nieuwe strenge regels gaat doorvoeren voor beleggen in cryptomunten.

Gisteren daalde de Bitcoin naar $ 8.601 en de deur werd weer opengezet naar nieuwe correcties en prijsdalingen. Vanmiddag rond kwart voor 2 werd het laagste niveau gemeten namelijk $ 8.300. Het leek erop dat de munt verder ging corrigeren, maar ineens schoot de koers weer omhoog nadat het dieptepunt bereikt werd. Binnen een paar uur tijd steeg de munt terug naar $ 8.669. Deze koers ligt hoger dan dat de munt vanochtend begon. Hierdoor haalde de Bitcoin ondanks de druk er nog een kleine winst uit.

Het is afwachten wat de Bitcoin de komende uren gaat doen

Het is opzicht positief te noemen dat de munt weer wat opveert na het aantikken van de $ 8.300. Analisten hadden eigenlijk verwacht dat de munt de komende uren verder zou gaan dalen. In tegenstelling dook de koers zelfs ietsje hoger dan aan het begin van de dag. Het is volgens de analisten nu vooral afwachten wat de munt gaat doen.

Er is een kans dat de Bitcoin verder gaat dalen naar de $ 8.000. Als dit gebeurt wordt er voor morgen een deur opengezet richting de $ 7.240. Als de munt niet gaat dalen kunnen we misschien een rally verwachten die de Bitcoin weer boven de $ 8.752 brengt. Dit scenario is zeker weten mogelijk als je kijkt naar waar de munt eigenlijk nu staat.

Als het de Bitcoin lukt om vandaag boven de $ 8.752 te eindigen, dan zouden we dit weekend een positieve rally kunnen verwachten. De Bitcoin zou dan morgen kunnen doorpakken richting de $ 9.223. Dit zou fijn zijn helemaal omdat de $ 9.000 gisteren al werd aangetikt. Het zou natuurlijk eerlijk zijn als de munt weer terugkeert op dit niveau.

Markt zit al de hele week een beetje in het slob

Eigenlijk begon de handel maandag heel positief. De G20 top kwam met een statement dat de Bitcoin en andere cryptomunten geen bedreiging vormen voor de economie. Beleggers namen daardoor aan dat er geen regulering kwam en besloten flink te investeren. Dit zorgde voor een winst bij vrijwel alle cryptomunten.

Alleen een paar dagen later kwam het nieuws naar buiten dat er toch regulering komt. Deze regels komen vooral om de belegger te beschermen was het idee en om crimineel geld uit de Bitcoin te halen. Dit nieuws werd helaas niet goed opgepakt. Al snel daalde de markt hard en werd er over 2 dagen tijd weer ruim $ 50 miljard verlies gemaakt. De markt snakt op dit moment naar positief. Zodra dit gaat komen kunnen we weer een stijging gaan verwachten. Tot die tijd blijft het afwachten wat er met de Bitcoin gaat gebeuren.

Mobiele versie afsluiten