Site pictogram 36.nl

Bitcoin stijgt in half uur tijd $ 1.000 in waarde

De afgelopen dagen was er elke dag een kleine winst voor de Bitcoin. Na de dip op maandag leek het weer de goede kant op te gaan voor de Bitcoin. Er was hoop dat de Bitcoin binnenkort de $ 7.000 wist te bereiken. Maar ineens was daar de mega stijging vanmiddag. De munt wist in een half uur tijd $ 1.000 in waarde te stijgen en zelfs de $ 7.871 aan te tikken.

Positieve analisten hopen zelfs dat de $ 8.000 aangeraakt zal worden, maar de koers corrigeerde even iets na het bereiken van de $ 7.871. Dit is natuurlijk niet heel vreemd gezien de snelle winst die er geboekt werd. Op dit moment van schrijven staat de munt nog steeds op een winst van 10,47%. De munt heeft een koers van $ 7.700 en staat er dus absoluut niet slecht voor.

Volgens analisten is het nu vooral belangrijk dat de Bitcoin de komende 24 uur boven de $ 7.500 blijft. Als dit lukt dan kan er een nieuwe rally inzitten en gaan we zeker weten de $ 8.000 aantikken. Als het lukt om daarna weer een rally te krijgen, dan zou de Bitcoin in theorie zelfs door kunnen stijgen naar de $ 9.000.

$ 7.500 wordt al een tijdje als een belangrijke grens gezien

Al een aantal weken op rij wordt de $ 7.500 gezien als een belangrijke grens voor de Bitcoin. Dit zou het omslagpunt voor de munt zijn. Als dit punt aangetikt zou worden kan het weer de andere kant opgaan. Nu de munt redelijk stevig boven de $ 7.500 staat ontstaat er ook weer wat hoop onder beleggers.

Analisten hopen dat de Bitcoin dit vol kan houden. Een nieuwe stijging naar de $ 9.000 zou zeker weten weer extra beleggers aan gaan trekken. Het zou beleggers weer hoop geven dat de Bitcoin hard kan stijgen. Dit is natuurlijk net wat de munt nodig heeft na de correcties en crashes van de afgelopen weken.

Verschillende grafieken hadden al aangetoond dat er een herstelperiode aan gaat komen in april. Helaas werd deze niet door iedereen serieus opgevat. Helemaal niet na alle crashes van de afgelopen maanden. Bitcoin leek maar niet uit de put te komen, maar nu lijkt de munt serieuze signalen te vertonen van een stijging.

Wat is de oorzaak van de stijging?

Helaas weten we net als bij een grote crash bijna nooit wat de exacte reden is. Het is wel extra opvallend dat de enorme stijging in slechts een half uur tijd plaatsvond. Sommige beleggers hadden daardoor te weinig tijd om erop te reageren.

Het is wel bekend dat vandaag in Amerika een nieuw platform gereleaset werd door de Winklevoss tweeling. Via dit platform konden beleggers met veel vermogen in grote aantallen Bitcoins en Ethereum munten kopen. Een order gaat dan vanaf 10 Bitcoins minimaal. Je kon echt hele blokken met Blockchains kopen. Wie weet heeft de tweeling een paar grote beleggers met hun nieuwe platform aangetrokken die voor een boost in de koers zorgt.

Door de onverwachte stijging lijkt de markt ook weer positiever ingesteld te zijn. Verschillende analisten roepen al dat het herstel eraan gaat komen. Uiteraard gaat het afwachten zijn. Vooral de komende 24 uur gaat gewoon cruciaal zijn voor de Bitcoin. Dit zal moeten aantonen of een verdere stijging erin zit voor de munt.

Mobiele versie afsluiten