Site pictogram 36.nl

Bitcoin tikt bijna de $ 10.000 aan na nieuwe correcties in de markt

Gisteren ging de markt ineens uit het niets weer onderuit. De Bitcoin was juist hard op weg om te herstellen en ging bijna richting de $ 13.000. Maar dit werd vandaag gedwarsboomd door nieuwe correcties. Gisteren daalde de munt al naar $ 11.000. Vandaag staat het verlies op 4% en staat de munt nog maar op $ 10.055.

Analisten zijn bang dat de Bitcoin binnenkort zelfs weer opnieuw onder de $ 10.000 zakt. Terwijl de munt dit punt eindelijk voorbij was. Het is de tweede dag op rij dat er correcties zijn nadat de cryptomunten juist lekker gingen. Vandaag waren in de complete top 100 meerdere correcties. Er waren slechts drie munten die geen negatieve cijfers draaiden.

Door de nieuwe correcties op de cryptomarkt daalde de totale markt nog verder weg. Terwijl eerder deze week de 500 miljard nog aangetikt werd staat de teller nu nog maar op $ 437 miljard. Een enorm dieptepunt voor de cryptomunten die juist op weg waren naar nieuwe records. De Bitcoin heeft ondanks alle dalingen z’n marktaandeel behouden van 39%.

Gaat de Bitcoin onder de $ 10.000 zakken?

De komende uren zal de vraag steeds vaker opduiken of de Bitcoin onder de $ 10.000 gaat zakken. Of dat er genoeg beleggers zijn die dit willen voorkomen. Vergeleken met dinsdag heeft de grootste cryptomunt al $ 1.500 verloren. Dinsdag was de dag dat de Bitcoin de $ 12.000 barrière doorbrak.

Bitcoin heeft op dit moment nog een totale marktwaarde van $ 172 miljard. Dit is nog steeds een fors bedrag, maar wel een stuk lager dan het ooit geweest is. Ondanks de dalende lijn is het wel opvallend dat meer mensen voor de Bitcoin kiezen. Gisteren investeerde er 0,3% meer beleggers in de Bitcoin dan een dag ervoor toen de munt nog hoog stond.

Beleggers zien mogelijk de lage stand van dit moment als een punt om geld in te zetten en een gokje te gaan wagen. Toch lijkt het nog geen definitieve tricker om de munt weer te laten stijgen. De munt blijft het vandaag opnieuw moeilijk hebben. Uiteraard helpt het ook niet mee dat de rest van de markt meegaat. Dit schept geen vertrouwen voor beleggers om juist nu te investeren in cryptomunten.

Tot nu toe is het wel nog onduidelijk hoe lang de correctie gaat duren. Toch denken analisten dat beleggers het niet meer zover laten komen dat de Bitcoin opnieuw terugzakt naar de $ 6.000. Uiteraard is het wel afwachten wat er wel gaat gebeuren met de cryptomunten.

Mobiele versie afsluiten