Site pictogram 36.nl

Bitcoin tikt bijna $ 12.600, maar hersteld na goed nieuws

Vanochtend was er even paniek op de cryptomarkt. Het nieuws kwam naar buiten dat Zuid-Korea mogelijk de stekker eruit ging trekken. Ze wouden de handel in cryptomunten volledig stop zetten. Terwijl Korea al één van de strengste landen is voor handel in cryptomunten. Als gevolg van het nieuws dook de Bitcoin zelfs even naar de $ 12.600.

Vanmiddag kwam het nieuws naar buiten dat de ban toch niet waar was en het om een gerucht ging. Nadat dit nieuws naar buiten kwam vloog de Bitcoin koers meteen weer omhoog. De munt lijkt goed te herstellen na het goede nieuws. Voor 2018 was de $ 12.600 wel meteen al het dieptepunt van het jaar voor de cryptomunt.

Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers nog steeds op een verlies van 8%. Maar met een waarde van $ 13.854 ziet het er wel een stuk rooskleuriger uit dan afgelopen nacht toen de munt hard onderuit ging. De munt begint dus alweer aardig te herstellen, maar heeft nog een lange weg te gaan om de koers van gisteren weer aan te tikken. Terwijl de munt gisteren juist goed op weg was om weer wat te herstellen.

Bitcoin blijft klap op klap krijgen

De Bitcoin krijgt klap op klap krijgen terwijl de munt een weg omhoog aan het zoeken is. De $ 20.000 werd op een paar tientjes na in december nooit gehaald. Daarna ging de munt onderuit en hard ook. Een herstel heeft er nog steeds niet ingezeten vooral niet vanwege de enorme concurrentie van Altmunten.

Ripple en Ethereum doen het op dit moment gewoon beter dan Bitcoin. De oudste cryptomunt moet hiervoor de prijs gaan betalen en dit is jammer helemaal als je er een hoop geld in hebt zitten. Toch zijn er nog steeds genoeg beleggers die geloven dat de munt dit jaar nog de $ 28.000 gaat aantikken. Gelukkig heeft de munt nog een heel jaar voor de boeg om dit waar te maken.

Mobiele versie afsluiten