Site pictogram 36.nl

Bitcoin in twee weken tijd bijna verdubbeld

Gisteren zakten de Bitcoin nog even terug richting de $ 10.000, maar vandaag staat de cryptomunt er weer goed voor. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin voor een tweede keer in een korte tijd boven de $ 11.000. Ten opzichte van het laagste dieptepunt van de cryptomunt is de munt met 90% in waarde gestegen.

Er zijn twee mogelijke oorzaken van de stijging van de munt. De eerste is dat het op de gewone aandelenmarkt even wat minder lekker loopt. Bitcoin wordt nog altijd gezien als het nieuwe digitale goud. Een alternatief voor aandelen die niet meer lekker lopen. Maar er is nog een oorzaak voor een mogelijke stijging. De maatregelen die in China en Zuid-Korea waren bedacht om de munt aan banden te leggen lijken uit te blijven. Beleggers zien dit weer als groen licht om in de munt te investeren.

Bitcoin gaat mogelijk weer herstellen naar de $ 13.000

Er zijn genoeg analisten die aangeven dat de Bitcoin er weer helemaal bovenop komt. De snelle stijging van de afgelopen dagen is slechts het begin. Mogelijk gaat de koers snel terugpakken richting de $ 13.000. Diverse speculanten hebben de afgelopen dagen al munten ingekocht.

Eén van de meest opvallende speculanten is het verhaal van een anonieme handelaar. Hij deed zijn verhaal dat hij vorige week voor $ 400 miljoen aan Bitcoins gekocht heeft. Hij nam de gok dat de munt weer ging stijgen. Het heeft hem tot nu toe al meer dan $ 100 miljoen aan winst opgeleverd.

Mobiele versie afsluiten