Site pictogram 36.nl

Bitcoin valt even weg naar $ 6600, maar hersteld langzaam

Voor de zoveelste dag op rij krijgt de cryptomarkt het opnieuw zwaar te verduren. Eén van de grootste klappen viel vandaag bij de Bitcoin. Voor de munt was het absoluut geen goede vrijdag. De munt begon vandaag nog hoopvol met $ 7900. Het leek erop dat de munt misschien terug zou keren naar de $ 8.000. Maar er bleef weinig over van de hoop na nieuwe correcties richting de $ 6.600.

In 24 uur tijd noteerde de Bitcoin een verlies van ruim 12%. Maar ook alle andere cryptomunten zoals Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash verloren vandaag opnieuw 12%. Terwijl er gisteren nog hoopvol vermeld werd dat de Ripple nu wel z’n dieptepunt bereikt heeft. Blijkbaar blijft er nog weinig over van deze uitspraak nu de munt verder wegzakt naar $ 0,50.

De Bitcoin staat nu op het laagste punt sinds februari. Toen tikte de munt heel even de $ 6.000 aan. Nadat deze bodem bereikt werd vloog de koers omhoog richting de $ 12.000. Dit kwam voornamelijk de premium beleggers uit Zuid-Korea en Hong-Kong. Deze beleggers waren zelfs bereid om zo’n $ 14.000 neer te tellen.

Bitcoin gaat gewoon op $ 20.000 eindigen dit jaar

Verschillende analisten en zelfs Wall Street verwacht dat de Bitcoin aan het einde van het jaar minimaal $ 20.000 waard is. Ondanks dat het aantal beleggers nu extreem laag is ligt de munt nog steeds op schema om weer terug te keren naar de $ 20.000.

Helemaal als de Bitcoin mogelijk in de zomer weet te herstellen en weer een stijgende koers begint te volgen kunnen we nieuwe records verwachten. Gisteren kwam er nog het nieuws dat in Japan veel Hedge-Funds investeren in Bitcoin. Deze aantallen zijn nog te klein om de munt echt omhoog te krijgen, maar dit gaat veranderen. Als het westen straks volgt zal de koers rap omhoog gaan.

Maar gezien het lage aantal beleggers in de Bitcoin op dit moment is het voor de komende dagen waarschijnlijk logisch dat er een daling aankomt. Toch lijkt er wel wat weerstand te zitten rond de $ 6.000. We zagen vanmiddag al dat de munt na het aantikken van de $ 6.600 weer begon te stijgen.

Op dit moment van schrijven is het verlies nog maar 7% in plaats van 12%. De munt noteert online een koers van $ 6.939. Het lijkt erop dat de munt weer terug wil naar de $ 7.000, maar hier nog wat weerstand voelt. Op dit moment handelt alleen Zuid-Korea boven de $ 7.000. Hier gaat de Bitcoin op dit moment weg voor $ 7.225.

Mobiele versie afsluiten