Site pictogram 36.nl

Bitcoin verbreekt de $ 11.000 grens ruimschoots

Voor het weekend aanbrak wist de Bitcoin al de $ 11.000 te passeren. Het was voor het eerst sinds lange tijd dat de munt weer de $ 11.000 wist te passeren. Voor veel beleggers is het een fijn gevoel dat de munt nu weer wat afstand doet van de $ 10.000. Helemaal omdat de cryptomunt er regelmatig onder wist te duiken.

Gisteravond wist de Bitcoin de $ 11.500 grens zelfs te passeren. Voor vandaag was er weinig actie te beleven en was de munt redelijk stabiel. Er werd een zeer kleine winst genoteerd van 0,17%. Hierdoor staat de Bitcoin op dit moment van schrijven op $ 11.550. Opzicht is dit positief dat de munt stabiel is want andere cryptomunten wisten vandaag te corrigeren.

De enige munt die na de Bitcoin geen rode cijfers wist te schrijven is de Ripple. De munt wist zelfs gisteren 18% in waarde te stijgen en behoort tot de grootste stijgers van het afgelopen weekend. Vandaag staat de Ripple weer bovenaan en heeft de munt ervoor gezorgd dat de totale cryptomarkt met $ 15 miljard in waarde steeg.

$ 12.000 gaat weer een lastig punt worden

Ondanks dat de Bitcoin redelijk stabiel gedraaid heeft de afgelopen week gaat de munt weer moeite krijgen met de $ 12.000. Dit bedrag lijkt binnen handbereik, maar de munt heeft er psychologisch gezien moeite mee om er voorbij te komen. Er zijn nog teveel beleggers die op dit moment van hun Bitcoin af willen. Hierbij krijgt de munt ook concurrentie van de Ripple die nu een stuk harder stijgt.

Ondanks dat de Bitcoin moeite heeft om de lijn door te zetten laten technische analysis wel zien dat de stijgende lijn sterk is. Dit zou kunnen aantonen dat de munt binnenkort weer in waarde gaat stijgen. Het is alleen een kwestie van tijd wat de munt echt gaat doen.

SegWit update maakt de Bitcoin interessanter voor beleggers

Een reden waarom er ineens weer wat meer vraag is naar de Bitcoin heeft te maken met de SegWit update. Deze update zorgt ervoor dat beleggers voor minder geld transacties kunnen uitvoeren. Transacties vallen tot wel 29% lager uit door de SegWit update.

Naast een update is er ook al een tijdje een stabiele groei te zien binnen het netwerk. Het aantal beleggers bij de Bitcoin neemt de afgelopen weken alleen maar verder toe. Dit kan betekenen dat de prijs de komende tijd ook verder gaat stijgen doordat er meer geld in de cryptomunt gestopt wordt.

Mobiele versie afsluiten