Site pictogram 36.nl

Bitcoin verbreekt nieuw record en zit boven de $ 4000

Stiekem was er afgelopen vrijdag de hoop dat de Bitcoin misschien de $ 3900 zou aantikken. De koers stond toen nu op $ 3500. Maar we weten allemaal dat de koers extreem volatiel is en ineens kan omslaan. Dit weekend leek de gekte compleet losgebarsten te zijn. Voor het eerst in de historie van de cryptomunt ging de koers boven de $ 4000.

Het hoogtepunt was afgelopen zondag $ 4168. Een bedrag dat zelfs de analisten op Wallstreet niet durfden te voorspellen. Maar wat er gebeurt als de Bitcoin hoog stijgt is dat beleggers hun winst opnemen. Logisch als je belegt hebt met $ 1800 dan weet je nooit zeker of de $ 4000 ooit nog aangetikt wordt. Een hoop beleggers besloten daarom massaal munten te verkopen. De koers zakten daarom weg naar $ 3870.

Maar vandaag was er weer opnieuw enthousiasme en interesse voor de munt. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 4147. Dit is bijna weer even hoog als het hoogtepunt afgelopen zondag. Het lijkt er zelfs op dat de koers misschien in augustus nog de $ 5000 gaat aantikken. Door de enorme vraag naar de munt kunnen de miners het werk bijna niet aan. Hierdoor stijgt de cryptomunt weer enorm in waarde!

Waarom is er weer een run ontstaan op Bitcoins?

Een vraag die we nu veel horen is waarom er eigenlijk een run is ontstaan op de Bitcoins? Voor 1 augustus stond de munt nog op $ 2700. Het was de vraag of de $ 3000 van juni ooit nog gehaald werd. Op dit moment van schrijven staat de munt over de $ 4000 heen. Dit is een nieuw record. Maar waarom was er geen run voor 1 augustus?

Op 1 augustus werd een update die door de hele Bitcoin netwerk gevreesd werd uitgevoerd. De munt zou gesplitst worden en voorzien worden van een nieuwe software. Doom denkers voorspelden dat dit de Apocalyps zou worden van de cryptomunt. Niemand zou meer cryptomunten gaan kopen en de koers zou volledig instorten.

Het gevolg was dat beleggers massaal hun munten gingen verkopen en bang waren voor de splitsing. De community probeerden beleggers tevreden te houden door te zeggen dat er geen splitsing zou komen. Maar helaas op 1 augustus was de splitsing werkelijkheid en ontstond Bitcoin Cash. Het dieptepunt van de koers werd $ 1800.

Maar na de update zagen beleggers dat er niets gebeurden met de koers. Sterker nog Bitcoin Cash lijkt nog geen succes te zijn en er besloten meer beleggers in de Bitcoin te investeren. De reden dat er dus een run is ontstaan heeft te maken met de update. Nu blijkt dat deze geen ondergang gaat zijn voor de Bitcoin stijgt de koers als nooit tevoren.

Beleggers stappen nu toch in

Een reactie die we nu duidelijk zien in de Bitcoin koers is dat beleggers die gewacht hebben op de update nu toch instappen. Dit waren beleggers die al van plan waren om in te stappen, maar besloten het niet te doen vanwege de update. Als er geen sprake was geweest van een update dan had de koers sinds juli al lang op de $ 5000 gestaan.

Doordat het goede nieuws als een lopend vuurtje door de community heengaat zien we dat beleggers massaal besluiten in te stappen. Ze zien ook dat de Bitcoin koers sinds het goede nieuws ruim $ 1000 gestegen is. Doordat de koers nog steeds in beweging is blijft het interessant om te beleggen.

De verwachtingen zijn hoog gespannen want wat gaat de Bitcoin koers de aankomende week doen? Het zal spannend zijn en het wordt afwachten wat er allemaal gaat gebeuren rondom de cryptomunt. Dit kan weleens verrassend gaan uitpakken.

Splitsing pakt zeer goed uit voor de Bitcoin

Eigenlijk pakt een splitsing zeer goed uit voor de Bitcoin. Ondanks dat niemand het er mee eens was bleef de update wel boven ons hoofd hangen. Als het op 1 augustus niet zou gebeuren dan kon het weleens in november gaan gebeuren. Het nadeel zou dan geweest zijn dat de koers flink gedaald was voor het november werd. Nu de update achter de rug is en mee blijkt te vallen lijkt de munt alles aan te kunnen.

Als een cryptomunt zelfs een splitsing overleefd en er hoger qua waarde uitkomt dan is dit absoluut goed nieuws. Dan kunnen we nog veel meer gaan verwachten van deze munt. Voor beleggers die aan het begin van het jaar zijn ingestapt is dit geweldig nieuws. Ze zagen hun belegging vier keer vermenigvuldigen. Kortom er is nog genoeg te beleven dit jaar als we naar de Bitcoin koers gaan kijken.

$ 5000 is zeker weten een optie in augustus

Een aantal beleggers voorspelden in juli nog voorzichtig dat we in augustus best weleens de $ 5000 konden gaan aantikken. De meeste analisten werden absoluut voor gek verklaard. Helemaal met de update die boven hun hoofd hing. Daar kwam nog eens bij dat de koers op dat moment slechts op $ 1800 stond. Maar op dit moment wordt er niet meer getwijfeld. Deze analisten zouden zomaar eens gelijk kunnen hebben.

Met een koers van ruim $ 4000 is het voor de Bitcoin eenvoudig haalbaar om even de $ 5000 aan te tikken. Misschien gaat de munt er deze week al mee flirten. Aan het einde van augustus gaan we duidelijkheid krijgen. De verwachting is wel dat we bij $ 4700 een koersdaling krijgen. Dit heeft te maken met beleggers die hun winst opnemen net als afgelopen weekend.

Wat is ons advies?

Let op dit is slechts een advies. Uiteraard loop je altijd een risico en mag je ons nergens aan vast binden. Probeer wel met je verstand te beleggen en gebruik geld dat je niet op het korte termijn nodig hebt.

Mobiele versie afsluiten