Site pictogram 36.nl

Bitcoin verdedigt $ 6.000 grens

Vandaag zit er eigenlijk niet heel veel beweging in de Bitcoin koers. Vergeleken met gisteren is er weinig verandert. De Bitcoin staat op dit moment van schrijven op een koers van $ 6.126. Er is een klein verlies van 0,50%, maar de munt staat nog wel boven de $ 6.000.

De huidige Bitcoin koers lijkt defensief te zijn rond de $ 6.000 grens. De munt doet er alles aan om dit getal vast te houden en niet onder de $ 6.000 grens te duiken. Toch denken verschillende analisten dat de munt mogelijk wel onder de $ 6.000 grens gaat zakken in de komende dagen of misschien zelfs uren. Toch verdedigt de Bitcoin nu al de hele week de $ 6.000 grens met succes. Alleen zondag dook de munt er even onder. Het zou kunnen dat dit aankomend weekend weer gaat gebeuren.

Doordat er qua koers relatief weinig te beleven valt loopt de Bitcoin juist het risico op een nieuwe correctie. De munt moet echt met sterke cijfers omhoog komen om weer koers richting de top te bereiken. Helaas blijven de duidelijke cijfers tot nu toe uit. Er is gewoon te weinig volume met kopers die ervoor zorgt dat de munt weer zou kunnen stijgen. Helaas is het volume al langer een probleem voor de Bitcoin.

Nieuwe beleggers stappen in voor het lange termijn

Toch laten 24-uurs voorspellingen zien dat er wel steeds meer beleggers voor het lange termijn kiezen. Ze besluiten geld in de munt te stoppen om voor een langere tijd vast te zetten. Een koers van rond de $ 6.000 kan natuurlijk een goudmijn zijn als de munt ooit weer de $ 12.000 of $ 20.000 bereikt. Doordat het aantal beleggers toeneemt op het lange termijn zou de koers weleens omhoog kunnen gaan.

Ondanks dat het een positieve ontwikkeling is dat er meer beleggers voor de lange termijn gaan blijft een correctie mogelijk. De dalende lijn blijft gewoon sterk aanwezig en daarom komt de koers ook nog echt van z’n plek. De negatieve koers die de munt op dit moment vaart is nu al vijf weken aan de gang. Er lijkt tot nu toe nog geen eind aan te komen.

Sinds zondag is het aantal beleggers dat voor de korte termijn instapt flink afgenomen. Er zijn 25% minder beleggers die overwegen om voor de korte termijn op de Bitcoin in te zetten. Doordat er meer mensen voor de lange termijn gaat neemt de druk om te stijgen wel langzaam toe voor de Bitcoin. Lange termijn geld wordt er tenslotte minder snel uitgehaald. Dit zorgt voor uiteindelijk extra volume en vermogen op het lange termijn.

Wat kunnen we gaan verwachten?

Als de Bitcoin onder de $ 6.000 eindigt vandaag gaan we sowieso corrigeren. Dit was de laatste support grens en de munt zou dan zomaar richting de $ 5.000 kunnen zakken. De volgende support lijn wordt pas gezien rond $ 5.300. Aan de andere kant zou een stijging naar $ 6.425 vandaag weer een stijging in gang kunnen zetten. Dit laatste wordt echter niet verwacht omdat de koers juist op een kleine correctie staat.

Het zou goed kunnen dat de markt vandaag redelijk stabiel blijft. Wat er echt gaat gebeuren is dus nog een vraagteken. Het kan op dit moment echt alle kanten opgaan. De munt zou ineens weer kunnen gaan stijgen of juist kunnen gaan dalen door een gebrek aan beweging.

Mobiele versie afsluiten