Site pictogram 36.nl

Bitcoin verliest ruim $ 1.000 in waarde in slechts 24 uur tijd

Bitcoin verliest vandaag ruim $ 1.000 in waarde in slechts 24 uur tijd. De oorzaak van de grote drop naar beneden ligt bij een grote exchange site. De website Binance heeft ineens de site afgesloten zonder een duidelijk statement te geven waarom de site gesloten is.

Beleggers zijn bang dat de site slachtoffer is van een grote hack. Doordat de site tijdelijk dicht is missen vrijwel alle cryptomunten een groot aantal beleggers op de markt. Door het tekort aan beleggers zakt de markt als een pudding in en verliest Bitcoin alleen al ruim $ 1.000 in minder dan 24 uur tijd.

Aan het begin van de koersopening stond de munt nog op $ 10.709. In de loop van de middag zakte de Bitcoin weg naar $ 9.494. Dit was wel het dieptepunt van de dag. Op dit moment van schrijven staat de koers namelijk op $ 9.721. De koers is dus al iets hersteld maar noteert nog wel een verlies van bijna 10%.

Binance doet op dit moment onderzoek naar de problemen

Binance heeft een statement naar buiten gebracht dat gebruikers problemen ondervinden om bij hun tegoed te komen. Ze kunnen daardoor geen geld opnemen of uitgeven. Het team zou hiervan op de hoogte zijn en op dit moment onderzoek doen naar de oorzaak van het probleem.

Ondanks dat er nog geen statement naar buiten gebracht is dat het systeem gehackt zou zijn maken beleggers zich wel zorgen. Meestal gebeurt een totale afsluiting van het systeem alleen bij een mogelijke hack. Toch laat het team al wel weten dat ze geen indicatie hebben om een hack. Het systeem zo recent geüpdatet zijn en dit kan mogelijk de oorzaak van het probleem zijn.

Op hetzelfde moment ondervindt ook de crypto exchange site BitMEX problemen. Gebruikers zouden problemen hebben om in te loggen op hun account. Gelukkig ging dit wel om een tijdelijk probleem. De website meld niet veel later dat ze weer volledig bereikbaar zijn voor beleggers.

Binance heeft al laten weten dat alle tegoeden veilig zijn

Het bedrijf heeft via Twitter al laten weten dat alle systemen veilig zijn. Er zouden problemen zijn met de robots die de munten kopen en verkopen. Op dit moment zijn ze nog aan het onderzoeken waarom de robots flippen. Ze zouden spontaan munten gaan verkopen terwijl die niet de opdracht was van de eigenaar.

Volgens de eigenaar worden de gebruikers gecompenseerd en is de website gesloten om het probleem eerst op te lossen. Er zou volgens Binance nog steeds geen sprake zijn van een hack ondanks dat gebruikers hier bang voor zijn. Ondanks dat er nog geen duidelijkheid is gaat de koers van Bitcoin nog steeds flink naar beneden. De oorzaak ligt mogelijk wel bij de problemen van Binance.

Mobiele versie afsluiten