Site pictogram 36.nl

Bitcoin weet de stijgende lijn niet vast te houden

De eerste dagen van april begonnen heel positief voor de Bitcoin. Een paar dagen op rij wist de munt winst te boeken. De totale markt leekt zelfs wat te herstellen en ging weer terug naar de $ 300 miljard. Maar de munt lijkt de stijgende lijn helaas niet vast te kunnen houden. Vandaag noteert de Bitcoin een verlies van ruim 8,4% en zakt de munt naar $ 6.812.

CCN liet gisteren al weten dat de Bitcoin zou gaan corrigeren nadat de $ 7.400 aangetikt zou worden. Deze voorspelling lijkt op dit moment ook echt uit te gaan komen. Maar volgens CCN moeten we niet schrikken van deze correctie. Het zou gaan om een tijdelijke correctie. De stijgende lijn die daarna geboekt gaat worden gaat zelfs sterker zijn dan de lijn die de $ 7.400 wist te bereiken.

CCN komt aan deze informatie via de RSI lijn in de grafieken van de koers. De RSI lijn staat voor Relative Strength Index. Deze lijn geeft de snelheid van de prijsverandering aan. Deze staat op dit moment op 37.1. Dit is eigenlijk een neutrale zone voor de Bitcoin. Maar de lijn daalt nu weer langzaam richting de 30. Dit zou aangeven dat de munt oversold is en weer gaat stijgen. Op het korte termijn zou dat weer voor een stijging kunnen zorgen.

Herstel gaat er wel weer aankomen

De dip onder de $ 7.000 leek er volgens de grafieken al even in te zetten. Maar dit zou nodig zijn voor het herstel dat de munt de komende weken gaat doormaken. De signalen dat de munt uiteindelijk weer gaat stijgen in de komende dagen zijn sterk. Kortom mocht je de financiële middelen hebben dan is het slim om juist nu in te stappen in de Bitcoin.

Verschillende indicatoren tonen aan dat beleggers van de OTC markt meer vraag hebben naar de Bitcoin. Dit zou kunnen zorgen voor nieuwe biedingen van miljoenen dollars voor Bitcoins. Het zou gunstig voor deze investeerders kunnen zijn dat de munt nu weer onder de $ 7.000 gedoken is. Deze investeerders kunnen nu weer goedkoop inkopen en de prijs zodoende laten stijgen.

Gezien de toename in vraag, interesse vanuit miljonairs en hedge funds is het een kwestie van tijd voor de Bitcoin weer in prijs gaat stijgen. Analisten verwachten dat het een kwestie van tijd is voor het herstel weer doorzet. Beleggers moeten vooral niet bang zijn dat de munt vandaag opnieuw onder de $ 7.000 zakt. Dit is echt tijdelijk en de komende dagen moet het herstel echt zichtbaar gaan zijn.

Mobiele versie afsluiten