Site pictogram 36.nl

Bitcoin weet zich staande te houden boven de $ 8.500

Het lijkt erop dat de Bitcoin de prijsstijging weet vast te houden. Gisteren schoot de munt ineens weer omhoog nadat de G20 top bekend maakte geen ban in te voeren voor cryptomunten. Dit leek nieuws te zijn waar veel beleggers naar snakten want de Bitcoin dook van $ 7.300 naar $ 8.300 in slechts een paar uur tijd.

Vandaag weet de Bitcoin het goede nieuws vast te houden en boven de $ 8.500 te blijven. De munt noteert op dit moment van schrijven een winst van 4,10%. Hiermee komt de koers uit op $ 8.984. Dankzij de stijging van de Bitcoin gaan andere cryptomunten met de munt mee.

De markt weet door de stijging van de Bitcoin daardoor ook weer wat vermogen terug te pakken. De totale markt is nu weer $ 346 miljard waard. Gisteren lag dit nog op $ 311 miljard. Toch heeft de markt nog lang een lange weg te gaan om te herstellen. Een maand geleden was de markt nog $ 520 miljard waard.

$ 9.000 lijkt binnen bereik

Analisten weten het zeker de $ 9.000 lijkt eindelijk weer binnen bereik te zijn. De munt zit er nog maar een paar dollar vanaf. In het verleden heeft de munt al laten zien dat dit soms een kwestie van een uur tijd is om een grens te doorbreken. De meeste analisten denken dan ook dat een move richting de $ 9.000 erin zit.

Mogelijk zou de Bitcoin de komende 24 uur verder kunnen stijgen richting de $ 9.157. Toch is er nog geen verwachting dat de Bitcoin heel hard gaat stijgen. De munt zal het mogelijk met kleine stapjes gaan doen. Een nieuwe uitverkoop wordt wel uitgesloten door de analisten. Alleen als de munt nu heel snel richting de $ 7.240 zakt kunnen we een nieuwe uitverkoop verwachten.

Een aantal analisten hebben zelfs hoop dat de Bitcoin misschien richting de $ 10.000 gaat stijgen. Maar dit moet nog wel gezien worden gezien de dalende lijn nog steeds actief is in de grafieken van de Bitcoin. Dit betekent dat er nog steeds te weinig beleggers zijn voor een echte rally en het aantal verkopende beleggers blijft toenemen. Het zal dus afwachten zijn hoe de munt de komende dagen gaat presteren.

Mobiele versie afsluiten