Site pictogram 36.nl

Bitcoin wordt gecontroleerd door China zegt Ripple CEO

De afgelopen weken doet de CEO van Ripple Brad Garlinghouse regelmatig negatieve uitspraken over de Bitcoin. Ondanks dat hij zelf ook geld geïnvesteerd heeft in de Bitcoin doet hij deze uitspraken. Mogelijk doet de CEO van Ripple deze uitspraken om zo uit de schaduw van de Bitcoin te stappen. Hij hoopt er hierdoor op dat de Ripple z’n eigen koers gaat varen.

Afgelopen week deed hij in Boston negatieve uitspraken over de Bitcoin. Volgens hem zou de Bitcoin op dit moment volledig gereguleerd worden door China. Het land zou de koers van de munt aan het bepalen zijn. In China zijn namelijk vier grote miners die ongeveer 50% van de Bitcoins in handen hebben. Op deze manier zou China ongeveer 50% van de markt onder controle kunnen houden.

Deze aantallen kunnen afschrikwekkend zijn voor beleggers. Niemand weet namelijk zeker of China zich met de miners bemoeit en de markt beïnvloed. Dit kan ook gevaarlijk zijn voor beleggers die geen cryptomunt willen die beheerst wordt door China. Brad Garlinghouse is dan ook bang dat China gaat proberen te voorkomen dat de Bitcoin de grootste concurrent gaat worden voor echt geld. Dit zou namelijk een risico kunnen zijn voor hun eigen munt.

Blockchain gaat volgens Garlinghouse het banken systeem niet veranderen

Een jaar geleden waren de meeste kenners het er wel over eens. Blockchain technologie zou de wereld van geld en banken zoals we het kennen veranderen. De technologie zou een belangrijke rol gaan spelen in ons dagelijkse leven. Een voorproefje hiervan konden we al zien in Japan. Maar de CEO van Ripple laat weten dat dit niet gaat gebeuren. Blockchain zal misschien wel bijdragen aan de manier waarop banken nu werken. Maar de technologie zal banken niet gaan overnemen.

Het is niet zo vreemd dat de CEO van Ripple deze uitspraken doet. Het bedrijf uit San Francisco is namelijk gericht op banken die gebruik moeten gaan maken van hun systeem om beter te werken. Op dit moment is Ripple wel de derde grootste cryptomunt ter wereld. De munt zit alleen qua koers nog te dicht op de Bitcoin.

Mobiele versie afsluiten