Site pictogram 36.nl

Bitcoin heeft z’n blik omhoog gericht

Nadat er gisteren ineens uit het niets een stijging genoteerd werd lijkt de Bitcoin z’n blik vooruit gericht te hebben. Gisteren werd laat op de avond zelfs de hoogste koers in 6 dagen tijd genoteerd $ 6.850. Het lijkt zelfs een kwestie van tijd te worden voor de munt weer terugkeert naar de $ 7.000.

De rally die gisteren werd ingezet was voor de meeste beleggers vrij onverwacht. Een aantal beleggers besloten hier vandaag van te profiteren door hun munten meteen te verkopen voor de daling opnieuw werd ingezet. Dit zorgde even voor een correctie, waardoor de munt de rally niet kon voortzetten. Gelukkig herstelde de munt alweer in de loop van de dag. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 6.740. Dit is iets hoger dan de koers gisteren sloot. Een positief teken helemaal na het verlies vandaag.

Bitcoin liet gisteren de analisten die riepen om een daling achter zich. In plaats van te dalen naar $ 6.000 heeft de munt gewoon de $ 7.000 in het zicht. De kans dat de Bitcoin door gaat schieten naar de $ 7.000 lijkt veel groter dan een daling. Samen met de stijging zagen we ook voor het eerst weer een stijging in het volume. Dit laatste ontbrak steeds waardoor er geen echte break kon ontstaan. Gisteren was er eindelijk genoeg volume om wel een break toe te staan.

Wat is de verwachting voor de komende 24 uur?

Het is duidelijk dat de Bitcoin op dit moment z’n grens gevonden heeft met $ 6.737. Zodra de munt hieronder schoot ging de koers weer herstellen. Het is belangrijk dat de munt hier vanavond ook boven blijft. Op dit moment gebeurt dit nog maar nipt. Als de munt dit kan vasthouden inclusief een stijgend volume dan kan de koers zomaar doorschieten naar $ 7.024 in de komende 24 uur.

Toch is het gevaar absoluut nog niet geweken laten analisten weten. De munt kan zomaar alsnog gaan dalen. Het zou kunnen dat dit een tijdelijke stijging is veroorzaakt door koopjesjagers. Als deze weer instort kunnen we een daling richting de $ 6.100 verwachten.

Volgens de meeste analisten zou dit sowieso om een tijdelijke opleving gaan. Misschien dat de rally nog richting de $ 7,500 gaat. Maar dit zou echt de grens zijn daarna gaat de munt volgens sommige analisten echt corrigeren richting de beloofde $ 6.000. Volgens de meeste analisten kan het zelfs deze week nog gebeuren dat de $ 6.000 aangetikt wordt.

Mobiele versie afsluiten