Site pictogram 36.nl

Bitcoin had z’n slechtste eerste kwartaal uit de geschiedenis

Nu maart voorbij is kunnen de cijfers officieel opgemaakt worden. Helaas zijn deze voor het eerste kwartaal niet bepaalt goed te noemen. Bitcoin beleeft zelfs z’n slechtste kwartaal uit de geschiedenis van de munt. Altmunt Ripple sluit hierbij zelfs aan als slechts presterende cryptomunt van het eerste kwartaal 2018.

Cryptomunten moesten flinken klappen doorstaan door nieuwe reguleringen en een verbod op advertenties door Google, Facebook en Twitter. Het is een duidelijk statement dat verschillende instanties de munten graag weer willen weren. Toch lijkt er een klein beetje hoop te zijn nu april redelijk positief begint en de altmunten $ 10 miljard in waarde weten bij te boeken.

Bitcoin en Ethereum wisten beide het slechtste kwartaal uit de geschiedenis van de munten te boeken. Bitcoin viel naar beneden van $ 13.412 aan het begin van het kwartaal naar $ 6.928 op 31 maart. Deze uitslag was zelfs nog redelijk positief want in maart werd zelfs al even de $ 5.500 aangetikt. In totaal staat het verlies voor het eerste kwartaal voor de Bitcoin dus op 48%.

Ethereum sluit hier helaas ook bij aan met slechte cijfers. Van een koers van $ 770 op 1 januari dook de munt naar $ 478. De laagste stand sinds november en het slechtste kwartaal uit de geschiedenis. De Bitcoin wist in totaal $ 119 miljard verlies te maken over het eerste kwartaal van 2018.

Ripple is de slechts presterende cryptomunt van dit kwartaal

De award voor slechts presterende cryptomunt van het kwartaal gaat naar Ripple. De munt wist van begin januari van een koers van $ 2.30 te eindigen op $ 0,50. Volgens velen heeft de munt z’n dieptepunt nu wel bereikt, maar dit is natuurlijk altijd nog afwachten.

Ondanks de slechte cijfers voor Ripple is dit niet het slechtste kwartaal voor de munt. In 2014 wist de munt tijdens de grote crash een verlies van 96% mee te maken. Dit heeft de munt ook overleefd en de koers staat nog altijd hoger dan in 2014.

Mobiele versie afsluiten