Site pictogram 36.nl

Bitthumb bevestigt officieel hack van $ 30 miljoen

Bitthumb heeft vandaag een nieuw statement naar buiten gebracht over de hack die op 20 juni plaatsvond. Ze hebben vandaag officieel bevestigd dat het om een hack gaat van $ 30 miljoen. Maar dat dit bedrag mogelijk lager gaat uitkomen. De hack was namelijk direct door het systeem opgemerkt en er zijn meteen acties ondernomen om het geld terug te halen. Bitthumb hoopt dus nog een deel van het geld terug te krijgen.

Het beveiligingsteam van Bitthumb zou op dit moment bezig zijn met de herstelwerkzaamheden na de hack. Het incident is ook direct officieel gemeld aan het KISA. Doordat er direct actie ondernomen kon worden op de hack is de schade beperkt gebleven en valt deze mogelijk lager uit dan de vastgestelde $ 30 miljoen.

Ontwikkelaars van Bitthumb hebben een methode gevonden waarop ze een deel van het gestolen geld kunnen terughalen naar de wallets van hun klanten. Op dit moment zijn ze aan het onderzoeken hoe ze dit het beste kunnen aanpakken.

Slachtoffers van de hack worden volledig gecompenseerd

Regulering regels hebben ervoor gezorgd dat grote exchange sites maatregelen moeten nemen tegen hackers. De beveiliging van de websites moet ook omhoog geschroefd worden. Dit betekent ook dat de sites hun verantwoordelijkheid moeten nemen als er een hack plaatsvindt.

Bitthumb neemt dan ook z’n verantwoordelijkheid voor de hack. Het bedrijf heeft in een officieel statement laten weten dat alle slachtoffers volledig financieel gecompenseerd worden. Het geld dat gestolen is wordt uit het eigen geld van Bitthumb terugbetaalt aan de beleggers die slachtoffer zijn geworden van de hack.

Bitthumb kan de kosten van de hack zonder problemen dekken. In 2017 was de winst van het bedrijf $ 300 miljoen. Uiteraard zal de dertig miljoen pijn doen, maar het bedrijf kan het geld missen. Daar komt nog eens bij dat het bedrijf een deel van het gestolen geld mogelijk kan terughalen. Bitthumb zou al een speciaal fonds opgericht hebben voor als er een keer een hack plaatsvindt. In dit fonds zit $ 450 miljoen aan eigen middelen. Vanuit dit fonds zullen de slachtoffers financieel gecompenseerd worden.

Mobiele versie afsluiten