Site pictogram 36.nl

Bloomberg neemt Litecoin, Ripple en Ethereum op

Het financiële data bureau Bloomberg heeft drie nieuwe cryptomunten aan de lijst toegevoegd. Naast de Bitcoin kunnen er nu gegevens bekeken worden van de Litecoin, Ripple en Ethereum. Voor professionele beleggers kunnen de instrumenten belangrijk zijn om analyses te maken.

Volgens bronnen zouden de gegevens voor de data analyses aangeleverd worden door Bitstamp. Het Europese bedrijf is één van de grootste voor de handel in cryptomunten binnen Europa.

Het heeft lang geduurd voordat Bloomberg Ethereum, Litecoin en Ripple toegevoegd heeft aan hun financiële overzichten. In april 2014 werd de Bitcoin analyses al in het systeem opgenomen.

Altmunten trekken ineens de aandacht van Bloomberg

De enorme prijsstijgingen bij de altmunten zorgen ervoor dat ze ineens de aandacht trekken. Ineens vallen de munten op bij bedrijven en beleggers die er misschien nog nooit van gehoord hadden. Voor Bloomberg was dit een reden om hierop in te zetten door ook van deze munten data te tonen.

Gisteren wist de Ripple bijvoorbeeld nog bijna de $ 0,90 aan te raken. Dit was opnieuw een record nadat de munt binnen een dag tijd met 80% in waarde was gestegen. Deze prijsstijgingen zijn zelfs nog indrukwekkender dan de Bitcoin. Maar ook Ethereum en Litecoin weten nieuwe records te verbreken.

Wie is Bloomberg?

Als je niet bekend bent met beleggen vraag je jezelf misschien af wie Bloomberg is. Bloomberg is een platform waar leden de hele dag door live data van koersen binnen krijgen. Op basis van deze data kunnen ze beslissingen nemen en beleggen op verschillende aandelen.

Naast data en koersinformatie komt er ook het laatste financiële nieuws op binnen. Als een bedrijf bijvoorbeeld positief nieuws te melden heeft hoor je dit als eerste van Bloomberg. Het systeem heeft tevens een optie om berichten te sturen. Voor veel beleggers is Bloomberg een handige tool. De tool wordt zelfs door beleggers op Wall Street gebruikt.

Mobiele versie afsluiten