Site pictogram 36.nl

Boetes betalen met Bitcoins in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is het vanaf nu mogelijk om je verkeersboetes te betalen met Bitcoins. Het administratiekantoor die de financiële afhandeling van verkeersboetes regelt geeft klanten de mogelijkheid om met Bitcoins te betalen. De beslissing om deze betaalmethode te accepteren is genomen omdat steeds meer inwoners Bitcoins bezitten. Het begint langzaam aan een wettige betaalmethode te worden en daarom zouden er ook boetes mee betaald kunnen worden.

Het is slechts een voorbeeld van de vele bedrijven die de Bitcoin als betaalmiddel beginnen te omarmen. Het is alleen heel bijzonder dat een bedrijf dat verkeersboetes int ook de Bitcoin gaat accepteren als betaalmethode. Toch is Zuid-Afrika nog niet zo ver als een land als Japan. In dit land kan bijna alles betaald worden in Bitcoins en wordt de munt gezien als een slimme investering.

Volgens het bedrijf dat besluit om boetes met Bitcoins te innen is het gewoon een teken dat ze Out of the Box willen denken. Ze willen graag een manier aanbieden waarop mensen hun boetes sneller kunnen betalen. Door op tijd in te stappen hopen ze dat ze niet achter gaan lopen in de technologie, zodra de Bitcoin algemeen geaccepteerd is.

Het bedrijf is geen onderdeel van de overheid

Fines4U is officieel een mediator tussen de overheid en bedrijven om boetes te betalen. Ze zorgen ervoor dat een betaling aan de overheid op tijd voldaan wordt. Hierbij accepteren ze betalingen vanuit het bedrijf. Als een bedrijf bijvoorbeeld meerdere boetes ontvangt kunnen ze die in één keer betalen via Fines4U. Dit scheelt een hoop administratieve rompslomp.

Via Fines4U kunnen bedrijven en particulieren straks hun verkeersboetes met Bitcoins gaan betalen. Ze hopen hierdoor mogelijk meer klanten te trekken die hun boetes graag via Bitcoins willen betalen in plaats van gewoon geld. Het is dus niet zo dat de betaalmethode nu geaccepteerd wordt door de Zuid-Afrikaanse overheid.

Mobiele versie afsluiten