Site pictogram 36.nl

BTCC maakt bekend dat ze stoppen met de Bitcoin in China

De afgelopen dagen wordt de Bitcoin koers volledig in z’n greep gehouden door nieuws uit China. De geruchten zouden gaan dat China de handel in Bitcoins wil stoppen. Ze hopen hiermee Noord Korea een ban op te leggen omdat het vermoeden bestaat dat ze geld verdienen met het minen van Bitcoins.

BTCC is gevestigd in Shanghai en zorgt o.a. voor de handel in Bitcoins in China. Ze hebben vandaag bekend gemaakt dat ze per 30 september stoppen met het verkopen van Bitcoins in China. Het is een tweede bevestiging dat het gerucht kan kloppen dat China de munt aanbanden gaat leggen.

Doordat het nieuws vandaag naar buiten gebracht werd zakt de Bitcoin koers opnieuw verder weg. Nadat de Bitcoin koers eerst al onder de $ 4000 dook zit de koers nu nog maar op $ 3491.

Handelsplatformen bereiden zich al voor op een ban

Officieel is er nog geen nieuws naar buiten gebracht dat China de handel in Bitcoins in het land gaat verbieden. Het gaat nog steeds om geruchten rondom de munt. Ondanks dat het slechts geruchten zijn bereiden verschillende handelsplatformen zich al voor op een ban. BTCC is hier een voorbeeld van doordat ze nu al de handel stopzetten.

BTCC is op dit moment één van de grootste handelsplatformen waar Chinezen hun munten kunnen kopen. Het nieuws dat ze stoppen met hun handel is voor veel beleggers slecht nieuws. Een groot aantal Chinezen besluiten daarom nu hun munten te verkopen voordat ze er niet meer bij kunnen. Het gevolg is een nieuwe dip in de Bitcoin koers.

Sinds het nieuws naar buiten gekomen is van een mogelijke ban heeft de Bitcoin al 20% in waarde moeten inleveren. Het is alleen onzeker of dit echt allemaal komt door het nieuws uit China. Er kan namelijk ook een daling zijn vanwege winstopnames na het bereiken van het magische hoogtepunt van $ 5013 eerder deze maand.

Mobiele versie afsluiten