Site pictogram 36.nl

Centrale bank Duitsland wil dat er internationale cryptoregels komen

Joachim Wuermeling een belangrijk lid van de centrale bank in Duitsland. Hij heeft aangegeven dat hij graag een samenwerking tussen alle landen zou zien. Zodat de cryptomunten niet door één land gereguleerd worden en de ander verbannen. Er zouden internationale regels moeten komen rondom de handel in cryptomunten wereldwijd.

Verschillende landen buigen zich al over regelgeving rondom cryptomunten. Zo mag er vanaf september al niet meer gehandeld worden in cryptomunten door buitenlanders in China. Terwijl er in Zuid-Korea weer heel veel controles zijn voor beleggers die cryptomunten willen kopen. Elk land heeft z’n eigen regels en sommige verbieden het zelfs volledig. Dit maakt het volgens de Duitse Centrale bank lastig om één lijn te trekken.

Rusland heeft al eerder aangegeven dat ze openstaan voor een samenwerking met andere landen om cryptomunten te reguleren. Het zou beter werken als alle landen internationale regels opstellen voor de handel in cryptomunten. Er wordt dan één lijn getrokken en dit zou ook beter zijn voor de complete markt.

Amerika is ook al bezig met regulering van de cryptomunten

Amerika is ook één van de grote landen die bezig is om op nationaal niveau cryptomunten te reguleren. Daarnaast worden beleggers door het land gewaarschuwd over het handelen in cryptomunten. Op deze manier proberen ze beleggen in cryptomunten uiteindelijk veiliger te maken.

Het is de vraag of Duitsland straks de eerste stap gaat nemen om samen met de EU regels op te stellen. Misschien dat er daarna mogelijkheden zijn om op internationaal niveau regels op te stellen over de handel in cryptomunten.

Mobiele versie afsluiten