Site pictogram 36.nl

China blokkeert crypto exchange sites via Social Media

De regering van China blokkeert op dit moment crypto exchange sites die via social media gepubliceerd worden. Het gaat hierbij om websites die nog steeds hun diensten aan Chinezen aanbieden via Social Media kanalen. Bijvoorbeeld via advertenties op Social Media.

Volgens de nieuwssite Caizin heeft de regering al een aantal websites gesloten. Maar de sites maken nog steeds reclame via chatsites zoals WeChat. Dit probeert de regering nu tegen te gaan door deze advertenties te blokkeren. Het officiële account van OKEx op WeChat is bijvoorbeeld geblokkeerd. Als je het account opent staat er dat ze de wet overtreden hebben en daarom op dit moment geen toegang hebben tot hun account.

Het bedrijf OKEx heeft zelf laten weten dat ze geen contact gehad hebben met de regering van China. Ze hebben zover ze weten ook geen bericht gehad dat ze moeten stoppen met hun diensten promoten via Social Media. Ondanks de blokkade bieden ze ook nog steeds cryptomunten aan Chinese beleggers.

In september werden een aantal crypto exchange sites in China al verboden. OKEx werd daarna ook al snel verboden, maar besloot het bedrijf buiten China te verhuizen. Beleggers werden in China nog steeds actief benadert om cryptomunten te kopen via bijvoorbeeld Social Media. Doordat het bedrijf buiten China gevestigd is kan het land geen verbod opleggen voor de webiste.

China gaat steeds een stap verder om het land af te sluiten van cryptomunten

Volgens de Chinese krant Caixin gaat China steeds weer een stap verder om het land volledig af te sluiten van de handel in cryptomunten. Dit begon al in september door de websites in China te verbieden. Nu bedrijven het van buiten China proberen gaan ze aan de slag om reclame advertenties te blokkeren. Caixin verwacht niet dat het hierbij blijft.

Mogelijk gaat China straks over om de adressen van de websites volledig te blokkeren. Dit is wel iets wat ze in China al gewend zijn. Facebook is bijvoorbeeld geblokkeerd, maar veel Chinezen bezoeken de sites wel via een VPN verbinding. Mogelijk moeten dit Chinezen dit straks ook doen om bij hun cryptomunten te komen.

Mobiele versie afsluiten