Site pictogram 36.nl

China is niet meer zo belangrijk voor de Bitcoin

Het is niet zo vreemd dat er even paniek ontstond op de markt nadat bekend werd dat de Bitcoin in China mogelijk in de ban ging. China is een groot land en uiteraard zijn er ook genoeg Chinezen met cryptomunten. Toch is het land al lang niet meer één van de belangrijkste landen voor de cryptomunt.

De laatste ban door China werd opgelegd in 2013. Eén van de grootste banken van China besloot dat de cryptomunt geen officiële valuta was. Dit betekende dat geen enkele financieringsmaatschappij het meer mocht toestaan om erin te handelen. De gevolgen waren groot want de koers storten volledig in. De cryptomunt had jaren nodig om te herstellen van een mega dip.

Beleggers waren nu anno 2017 opnieuw bang voor zo’n dip als in 2013. Het was zelfs nog maar de vraag of de munt zich wel kon gaan herstellen van zo’n dip. De cryptomunt verloor in 2013 de helft van z’n waarde en ook dit keer leek de Bitcoin hard op weg. Na een record boven de $ 5000 daalde de koers voor het eerst sinds maanden onder de $ 3000.

Alleen toch hoeft de society dit keer niet zo bang te zijn voor een mega dip. De munt verloor wel even een hoop geld doordat er een hoop verkocht werd. Maar dit was meer een paniek reactie vanuit de huidige beleggers. China is namelijk door de recente ban helemaal niet meer zo belangrijk voor de cryptomunt.

Slechts een klein deel is in Chinezen handen

Tussen de 5 en 10% van de Bitcoins is in handen van Chinezen. Bij de vorige mega dip in 2013 was ongeveer 90% van de Bitcoins in handen van de Chinezen. De gevolgen van de ban waren hierdoor dus vele malen groter. Natuurlijk merkten we het even toen alle Chinezen hun munten gingen verkopen. Maar het zal dit keer dus niet het einde betekenen voor het succes van de Bitcoin.

Het grootste deel van de cryptomunten is zelfs in handen van de Japanners gevolgd door de Amerikanen en Koreanen. Europa heeft zelfs meer munten in handen vergeleken met China. Dit heeft er ook mee te maken dat de ban vanuit China nog niet zo lang geleden werd opgeheven.

Daar komt nog eens bij dat de geruchten nu aantonen dat slechts enkele handelsplatformen zullen sluiten. Huobi en OKCoin lijken ook na de ban nog steeds handel in BItcoins mogelijk te maken voor de Chinezen. Dit keer zal de ban dus anders uitpakken dan de vorige keer in 2013.

Mobiele versie afsluiten