Site pictogram 36.nl

China noemt Ethereum de nummer één cryptomunt

Vandaag heeft het Chinese ministerie van industrie en informatica Ethereum uitgeroepen als de nummer één cryptomunt van de wereld. Dit heeft het land gedaan op basis van reviews, technologie en innovatie. Ethereum zou volgens China veel innovatiever zijn dan de allereerste cryptomunt Bitcoin.

De top die de regering heeft samengesteld is overigens heel anders dan de totale cryptomarkt top 100. In de top vijf stonden bijvoorbeeld: Ethereum, Steem, Lisk, NEO en Komodo. Opvallend is dat de complete top vijf bestaat uit slimme contracten die beveiligd worden opgeslagen.

Opvallend is dat Bitcoin pas op de dertiende plek werd gezet door de regering. Ripple moest genoegen nemen met de 17e plek. Dit is toch wel een heel ander beeld van de cryptomarkt vergeleken met de top 100 cryptomunten.

Opvallende nummer twee

China heeft voor een hele opvallende nummer twee gekozen. Ze kosten namelijk voor Steem als nummer twee cryptomunt. Dit is opvallend omdat dit niet een standaard blockchain technologie is. Steem is eigenlijk een platform waar content op geplaatst kan worden. Het systeem kan ook gebruikt worden om content op het internet te verspreiden. Dit is vergelijkbaar met het bekende Reddit alleen dan op basis van blockchain technologie.

De community van Bitcoin was ook niet bepaalt enthousiast te noemen over de lijst. Ze waren verbaasd en zelfs boos dat Bitcoin door de Chinese regering op 13 geplaatst wordt. Vooral gezien de Bitcoin de enige naam in de lijst is die het langste bestaat en voor de revolutie rondom cryptomunten gezorgd heeft. Daar komt nog eens bij dat de Bitcoin één van de grootste actieve open-source communitys ter wereld heeft. In deze community worden absoluut technologische ontwikkelingen geboekt die innovatief zijn voor de markt.

Bewuste keuze van China

Volgens sommige is het een bewuste keuze dat bepaalde munten hoog scoren in de lijst uit China. Het lijkt erop dat vooral munten waar China mogelijk mee zou kunnen samenwerken om te monitoren en in de gaten te houden hoog scoren. Het zou dus vooral voor China zelf prettig zijn als consumenten hierin investeren.

Mobiele versie afsluiten