Site pictogram 36.nl

China wil Bitcoins minen aan banden leggen

De overheid van China heeft bekend gemaakt dat ze het minen van Bitcoins aan banden willen gaan leggen. Het moet in China straks niet meer mogelijk zijn om massaal energie te “verspillen” aan het minen van Bitcoins. Dit standpunt van de Chinese overheid zou weleens voor een prijsstijging kunnen gaan zorgen bij de Bitcoin.

Als China wegvalt zal een groot deel van de miners van Bitcoins wegvallen. Als gevolg ontstaan er tekorten door de enorme vraag in Bitcoins. Dit zal er automatisch voor zorgen dat de munt flink in waarde gaat stijgen. Door de munt in waarde te laten stijgen kan de munt toch aan de vraag gaan voldoen. De prijs kan dus flink gaan stijgen als China inderdaad wegvalt en het aantal munten afneemt.

CnLedger verwacht niet dat China de Bitcoin binnenkort aan banden legt

Ondanks dat China mogelijk het minen aan banden wil leggen verwacht Cnledger niet dat dit binnenkort gaat gebeuren. Het is vrij ingewikkeld om uit te zoeken wie er Bitcoins mined. Daarnaast is het een ingewikkeld proces om dit echt aan banden te gaan leggen.

Maar de overheid heeft zelf al laten weten dat ze hiervoor willen gaan samenwerken met energieleveranciers. Deze kunnen zien wie er op dit moment grootverbruikers zijn in bijvoorbeeld een normaal woonhuis. De kans is groot dat hier mining activiteiten zijn. Ze willen zo proberen de miners te stoppen met het verspillen van energie.

Op dit moment zou er al sprake zijn van corruptie in China. Een anonieme miner laat weten dat miners aan lokale energieleveranciers geld betalen om hun identiteit geheim te houden voor de overheid. China is voor veel miners het ideale land om te minen. De energie is namelijk extreem goedkoop, waardoor er enorme winsten gemaakt worden op het minen van Bitcoins.

Prijsstijging Bitcoin zou alleen op het korte termijn zijn

Mocht het inderdaad China lukken om miners te stoppen dan zullen we alleen op het korte termijn een prijsstijging kunnen verwachten. Tijdelijk zal er inderdaad een tekort zijn aan Bitcoins. Maar de miners zullen op zoek gaan naar een nieuwe locatie en hier opnieuw beginnen met het minen van munten.

Andere plekken die al aangewezen worden als mogelijke optie om te minen zijn Noorwegen en Chili. Beide landen hebben net als China stroom tegen lage prijzen. Op het lange termijn zal het effect op de voorraad Bitcoins dus klein zijn. We zullen mogelijk een tijdelijke prijsstijging kunnen verwachten. Maar dit zal al snel weer omslaan naar een normale koers voor de Bitcoin.

Toch denken de experts dat China minimaal wel een paar maanden nodig heeft om zulke regels erdoor te krijgen. Voorlopig hoeven we dus nog geen prijsexplosie bij de Bitcoin te verwachten vanwege een tekort aan munten.

Mobiele versie afsluiten