Site pictogram 36.nl

Coincheck gaat slachtoffers NEM hack volgende week compenseren

De grootste hack uit de geschiedenis van de cryptomunten lijkt eindelijk aan z’n einde te komen. De hack vond in januari plaats, maar het duurde lang voordat er eindelijk duidelijkheid kwam voor de slachtoffers van de hack. Al snel bracht Coincheck zelf het nieuws naar buiten alle slachtoffers financieel te compenseren. Ondanks dat ze dit naar buiten hadden gebracht kwam er nog steeds geen financiële compensatie voor de slachtoffers.

In een officiële aankondiging van vandaag heeft het bedrijf uit Tokio bekend gemaakt volgende week te beginnen met het compenseren van de slachtoffers. Hoe ze dit gaan doen en hoe lang het duurt voordat iedereen z’n geld terug krijgt wordt binnenkort bekend gemaakt. De komende dagen zal het bedrijf details bekend maken over hoe ze de compensatie precies gaan aanpakken.

Het gaat natuurlijk niet om een klein bedrag dat Coincheck moet gaan ophoesten. Het bedrijf gaat namelijk in totaal $ 530 miljoen aan de slachtoffers terugbetalen. De financiële waakhond van Japan liet eerder al weten dat het bedrijf voldoende financiële middelen heeft om dit te doen.

Coincheck compenseert slachtoffers tegen een $ 0,88 koers

Coincheck heeft al laten weten dat ze voor elke gestolen NEM munt $ 0,88 gaan betalen. De huidige koers ligt op $ 0,32. Dit betekent dat ze een oude koers gaan aanhouden om de slachtoffers financieel te compenseren. De financiële waakhond van Japan heeft laten weten dat dit de eerste stap is om het slachtveld op te ruimen dat is ontstaan door de hack.

Sinds vorig jaar zijn exchange sites verplicht om een licentie aan te vragen bij de FSA in Japan om een cryptosite te beginnen. Coincheck stond nog onder toezicht voor de hack plaats vond en had de licentie nog niet toegewezen gekregen. De hack vergroot natuurlijk niet de betrouwbaarheid van de site. Toch heeft de site laten weten dat ze nog steeds hopen dat ze een licentie krijgen van de FSA.

Coincheck heeft laten weten dat ze in samenwerking met de FSA aanpassingen aan de website hebben gedaan. Dit hebben ze gedaan om de handel veiliger te maken en een nieuwe hack te voorkomen. Het bedrijf hoopt vanaf volgende week alles weer open te kunnen zetten en gebruikers weer te laten handelen in cryptomunten via Coincheck.

Mobiele versie afsluiten