Site pictogram 36.nl

Comcast Ventures denkt dat beleggers nu pas de waarde van de Bitcoin inzien

Bitcoin stijgt langzaam terug naar misschien wel het hoogste niveau van 2018 tot nu toe. Eindelijk lijkt de munt harder te stijgen, dan te corrigeren. Een gegeven dat in 2017 heel gebruikelijk was voor de munt. Maar in het begin van 2018 raakte de munt het even helemaal kwijt. Toch lijkt er een omslagpunt bereikt en kruipt de Bitcoin langzaam terug naar de $ 10.000.

Volgens Comcast Ventures komt de stijging doordat steeds meer beleggers de echte waarde in Bitcoin gaan inzien. Ze zien ineens dat de Bitcoin een toekomst heeft net als de techniek erachter. 2017 waren er vooral veel investeerders die de verwachting hadden snel rijk te worden. Ze keken niet om naar de echte waarde van de munt. Doordat de koers is ingestort zijn deze beleggers vertrokken. Dit zorgt ervoor dat er nu een gezonde groep met vertrouwen in de Bitcoin overblijft.

De beleggers die op dit moment nog investeren in de Bitcoin en overgebleven zijn hebben echt vertrouwen in de munt en technologie. Ze begrijpen wat voor een potentie de munt heeft voor de toekomst. Volgens Comcast Ventures komen er steeds meer beleggers bij die puur voor de technologie investeren en snappen dat ze er pas op de lange termijn rijk van worden.

In de toekomst stappen landen mogelijk over naar cryptomunten

Comcast Ventures verwacht ook dat er straks complete landen op cryptomunten gaan draaien. Het zal hierbij vooral gaan om landen waarin hun eigen munt niets meer waard is en de regering door inflatie vrijwel failliet gaat. Een voorbeeld hiervan is Venezuela die al hoopvol een eigen munt is begonnen.

Vooral in landen waar de bank minder goed ontwikkeld is lijkt de Blockchain technologie een uitkomst te bieden. In landen als Amerika zal het waarschijnlijk niet zover komen dat ze volledig op cryptomunten gaan draaien. Maar er zullen wel een paar landen mogelijk in de toekomst op cryptomunten draaien. Dit is ook een stuk voordeliger omdat je minder kosten hebt en geen grote banken meer hoeft overeind te houden. Een probleem dat uiteindelijk zorgde voor de vorige economische crisis.

Voordat het zover is zal de cryptomarkt mogelijk wel gereguleerd zijn. Dit lijkt voor nu eng, maar uiteindelijk zal de markt hier echt een voordeel bij hebben. De markt zal weer een ander soort belegger gaan aantrekken en hierdoor nog harder groeien. Ripple vroeg niet voor niets of ze de markt in Europa niet konden reguleren om zo extra vermogen aan te trekken.

Mobiele versie afsluiten