Site pictogram 36.nl

Crypto exchange site Binance gaat een openbare Blockchain lanceren

Eén van de grootste crypto exchange sites ter wereld Binance heeft aangekondigd een openbare blockchain te lanceren. De blockchain genaamd Binance Chain zal zich voornamelijk bezich gaan houden met het verwerken van transacties. De openbare blockchain zou ook nieuwe mogelijkheden bieden voor de toekomst van beleggen in cryptomunten.

Binance legt in een blog bericht uit dat de site te hard groeit. Daarom zijn ze op zoek naar nieuwe manieren om de transacties sneller te verwerken. De enige oplossing om alles goed te laten verlopen is om eigenlijk nog een soort Binance te starten. Het alternatief hiervoor is Binance Chain. Hiermee is het voor beleggers mogelijk om een Decentrailized transactie uit te voeren.

Een Decentralized transactie maakt het voor beleggers mogelijk om hun cryptomunten aan andere te verkopen zonder derde partij. Dit zou het aantal hacks van cryptomunten via exhange sites moeten terugbrengen volgens Binance.

Toch laten experts weten dat transacties via een Decentralized exchange absoluut nog niet 100% veilig zijn. Ondanks dat hackers er niets meer aan hebben om de site zelf aan te vallen zijn wel de beleggers kwetsbaar. Vooral als dit soort transacties straks op grote schaal worden uitgevoerd. Op dit moment wordt deze techniek ook nog niet wereldwijd gebruikt voor blockchain transacties.

Binance ziet wel toekomst in de techniek

Ondanks dat diverse experts hun vraagtekens zetten bij de technologie ziet Binance er wel toekomst in. Volgens het bedrijf zou deze manier van handelen straks zelfs de standaard gaan worden. Beleggers worden zo meer zelfstandig en minder afhankelijk van een exchange site.

Het is voor de rest nog niet officieel duidelijk hoe Binance van plan is om de techniek in de toekomst in te gaan zetten. Op dit moment heeft de website wel een eigen token gereleaset om straks het netwerk mogelijk te maken. Met de lancering van een eigen token verandert het bedrijf in een community. Dit laten ze zelf weten in de blog post die ze geplaatst hebben op hun site.

Mobiele versie afsluiten