Site pictogram 36.nl

Crypto miner Argo is van plan eerste beursgenoteerde blockchain te worden

Crypto miner Argo gaat zeer waarschijnlijk het eerste beursgenoteerde bedrijf worden uit de blockchain branche. Ze zouden zich aangemeld hebben om op de London Stock Exchange beursgenoteerd te worden. Dit blijkt uit een verslag van de Business Insider op 11 juni. Het nieuws komt naar buiten nadat het bedrijf begonnen is met het aanbieden van mining contracten.

Met deze contracten en abonnementen hoopt het bedrijf de benodigde $ 2,5 miljoen op te halen die nodig is om beursgenoteerd te worden in London. Ze hopen dat de financiering rond is in januari. Ze hopen hiermee het eerste bedrijf uit blockchain te zijn die echt de beurs opstapt. Eerder waren er al plannen van anderen bedrijven, maar die zijn tot op heden nog niet uitgevoerd.

Argo is een bekend bedrijf in de mining wereld. Ze minen o.a. Bitcoin Gold, Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic en ZCash. Hiervoor huren ze eigenlijk computers van een derde partij gelokaliseerd in Quebec. Deze partij maakt gebruik van eco vriendelijke stroom, waardoor de munten milieu vriendelijk gemined worden.

90% van de miners zijn professionele bedrijven

Voorheen waren het vooral ICT experts die thuis hun eigen super computers in elkaar knutselde om te minen. Inmiddels is de markt enorm verandert. 90% van de mining industrie wordt uitgevoerd door de elite. Op industriële basis worden de munten opgegraven. Dit komt ook doordat het technisch bijna onmogelijk geworden is om als consument je eigen munten te minen.

Naast dat het voor de meeste consumenten qua kennis niet haalbaar is de investering fors. Je hebt ongeveer voor $ 5.000 aan hardware nodig om te kunnen beginnen met minen. Daarom wil ARGO een soort mining service gaan aanbieden. Je kan het vergelijken met de Amazon voor crypto. Je kan dan via een contract je eigen software aanschaffen en het minen uitbesteden aan ARGO. Op deze manier willen ze geld ophalen voor hun beursgang.

De laatste tijd zijn dit soort grote miners wel veel in het nieuws. Overheden vragen zich af of stroom nog wel op zo’n grote schaal gebruikt mag worden voor het business model van de Bitcoin. De goedkope stroom uit Qubec wordt ook regelmatig besproken of hier geen handhaving voor moet optreden. Toch lijkt dit voor Argo geen reden om de diensten nog verder uit te breiden.

Mobiele versie afsluiten