Site pictogram 36.nl

Crypto top 10 slaat terug met groene cijfers

Na dagen van dubbele rode cijfers slaat de cryptomarkt eindelijk terug. De markt vertoond sinds vier dagen op rij rode cijfers eindelijk weer groene cijfers. Het begon vanochtend allemaal met de Bitcoin. De munt tikten op het dieptepunt de $ 6.112 aan. Dit leek van tijdelijke aard want de munt vloog ineens in de middag omhoog met op dit moment van schrijven een winst van 4,12% en een koers van $ 7266.

Maar wat is de oorzaak dat de cryptomarkt ineens in het groen staat? Het staat mogelijk in verband met het slagveld dat vanochtend plaats vond op de beurs. Zowel in Europa als Amerika schreven alle aandelen rode cijfers. De oorzaak is een mogelijke rentestijging die wel al een tijd niet gezien hebben.

Beleggers die hun geld terug trokken van de beurs namen een onverwachte wending. In plaats van te wachten met beleggen besloten ze hun geld in te zetten op cryptomunten. Met succes want de complete markt schrijft eindelijk weer groene cijfers.

Ripple en Ethereum pakken eindelijk terrein terug

Ripple was in januari en een stukje februari zelfs de grootste verliezer op de cryptomarkt. De munt was in december nog de grootste stijger, maar zag bijna de complete winst verdampen in slechts een maand tijd. Maar de munt pakt eindelijk terrein terug. Vanochtend nog lag de koers op $ 1,58. Op dit moment van schrijven is er een winst van 4,94% en een koers van $ 0,71.

Ethereum wist vandaag ook veel goed te maken. De munt dook vanochtend zelfs onder de $ 600 en schreef net als de Bitcoin diepe rode cijfers. Op dit moment van schrijven staat Ethereum op een winst van 5,81% en een koers van $ 741. De munt heeft nog een lange weg te gaan, maar schrijft in ieder geval op dit moment groene cijfers.

Het is helaas nog wel onbekend hoe lang de munten groene cijfers blijven schrijven. Mogelijk is dit ook afhankelijk van het herstel van de Bitcoin. Als de munt weer terrein gaat pakken volgen de rest van de munten zeer waarschijnlijk ook.

Mobiele versie afsluiten