Site pictogram 36.nl

Cryptokitties populairste app ooit op Ethereum

Het blockchain spelletje Cryptokitties is binnen de kortste keren razend populair geworden. Het spelletje werd pas op 28 november gelanceerd, en momenteel is 15% van de transacties op Ethereum gerelateerd aan het CryptoKitties spelletje. De populariteit van de app zorgt er zelfs voor dat Ethereum betalingen een stuk trager zijn.

De app CryptoKitties heeft iets weg van een Tamagotchi. Spelers moeten met Ethereum katjes kopen, en kunnen daarna met de katten gaan fokken, of ze kunnen de katten weer doorverkopen.

De prijs voor katten schiet omhoog: voor een unieke kat is al meer dan 100.000 dollar betaald, en voor een nieuwe “Gen 0” kat wordt op het moment zo rond de 13 ether gevraagd. Dat komt neer op bijna $6000. Goedkopere katten zijn er ook, voor rond de $100. Als je veel geluk hebt kan je een “hoge gen” kat vinden voor zo’n $40. Deze goedkopen katten zijn minder geschikt om te fokken.

De blockchain app slaat aan en lijkt een succes te zijn, ook onder mensen die niet zoveel verstand hebben van investeren in cryptomunten. Via de app is al boor meer dan $§3 miljoen aan katten gekocht. Voor elke kat wordt er een smart contract aangemaakt in het Ethereum netwerk. Je betaald dus naast de kosten voor de katten ook een transactie fee voor het gebruik van de blockchain.

Veel mensen lijken het spelletje nu niet meer te spelen voor de lol, maar ze hopen dat ze er grof geld aan zullen verdienen. Het lijkt bijna een pyramide spel te zijn geworden.

Ethereum transacties neemt enorm toe door CryptoKitties

Het aantal transacties in Ethereum munten is flink gestegen sinds de app CryptoKitties online gekomen is. Voor elke kat die geboren wordt in de app krijgen de makers 3.5% van de aankoop kosten. De makers verdienen er dus ook flink aan en dragen bij aan de groei van Ethereum.

Naast de enorme populariteit lijkt het aantal transacties via de app nog steeds flink te stijgen. Sommige mensen zijn alleen niet zo blij met de app. Het aantal beleggers in de munt zorgt er al voor dat het netwerk regelmatig overbelast wordt. Door de komst van de app zou het netwerk alleen maar meer overbelast raken. Helemaal omdat een transactie via CryptoKittens veel meer vermogen kost dan een gewone transactie. Er kunnen daardoor maar een gelimiteerd aantal katten per keer geboren worden.

Toch denken analisten niet dat het netwerk traag zal worden door een app als CryptoKittens. Sommige analisten denken juist dat de app goed zal zijn voor de cryptomunt. Helemaal omdat er nu een groter publiek bereikt wordt die normaal misschien nooit bereikt zou worden met Ethereum.

De ontwikkelaars van Ethereum zulen zich nu wel achter de oren krabben, en haast gaan maken met het opschalen van het betaalnetwerk.

Ondanks de grote populariteit van Cryptokitties heeft dit geen invloed op de koers van Ethereum. De munt ging in de afgelopen 24 uur 0.3% achteruit.

CryptoKitties uitleg op Youtube

Als je even een half uurtje hebt kan je een uitgebreide uitleg vinden op Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=btkNKBmD6zw
Mobiele versie afsluiten