Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt blijft vandaag stabiel rond $ 450 miljard

Ondanks dat er vandaag rode cijfers te zien waren bleef de totale cryptomarkt vandaag stabiel. De koers blijft gemiddeld op de $ 450 miljard staan. Relatief gezien is de koers van de totale markt stabiel gebleven over de afgelopen 24 uur.

Gisteren werd in totaal $ 30 miljard aan nieuw geld in de markt gepompt. Dit bedrag is er vandaag niet afgegaan, maar is relatief stabiel gebleven. Toch is het vandaag niet saai geweest op de cryptomarkt. Er werden bij verschillende koersen schommelingen met rode cijfers gezien.

Bitcoin weet stand te houden boven de $ 10.500

De Bitcoin wist vanochtend vroeg heel even naar de $ 11.000 te stijgen. Het leek erop dat de cryptomunt de dag goed ging beginnen. Maar bij het aantikken van de $ 11.000 hadden ook een hoop beleggers ingesteld om te verkopen. De koers daalde naar $ 10.400. Het blijk een tijdelijk dieptepunt te snel want al snel herstelde de munt zich om vervolgens stabiel boven de $ 10.500 te blijven.

Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 10.550. Vergeleken met 24 uur geleden is dit een klein verlies van 0,54%. Het lijkt erop dat het verlies vooral veroorzaakt werd door het grote aantal verkopers die had ingesteld om de munt bij $ 11.000 automatisch te verkopen.

Door de dalende lijn van de Bitcoin gingen andere cryptomunten automatisch mee. Toch bleven sommige verliezen relatief beperkt, waardoor de totale cryptomarkt in balans blijft en op $ 450 miljard blijft hangen. Dit is voor de cryptomarkt in ieder geval een positief begin na de tegelslagen van afgelopen weekend. Ethereum noteerde bijvoorbeeld ook een klein verlies van 0,56% en staat op een koers van $ 869.

Geen grote stijging in de markt verwacht

Gezien de dalende koers van Ripple (opnieuw een verlies van 2%) en geen overtuigende stijgende lijn bij andere cryptomunt zit een forse stijging er voorlopig niet in. De verwachting is dat de cryptomarkt nog wel even in het slob blijft zitten. We moeten dus niet verwachten dat we binnen een paar dagen naar de $ 17.000 gaan met de Bitcoin. Een getal die veel beleggers toch wel gehoopt hadden.

De verwachting is helaas voor de beleggers dat de markt voorlopig nog wel even volatiel rond de $ 450 miljard blijft draaien. Nadat de markt uit het slob getrokken is en de volatiele periode kan afsluiten kunnen we mogelijk weer een sterk stijgende lijn gaan verwachten. Het is alleen nog onzeker hoe lang dit precies gaat duren.

De markt hersteld al onverwacht snel

Afgelopen december was het mainstream publiek ontzettend enthousiast over cryptomunten. De munten zaten enorm in de lift en wisten verbazingwekkende records te verbreken. Dit zorgt er meteen voor dat er hoop is voor de toekomst. Het valt daarom veel beleggers tegen dat er op het korte termijn nog geen grote winst geboekt is bij de cryptomunten.

Toch moeten we het allemaal niet te negatief gaan bekijken. De crash die we dit jaar zagen was vergelijkbaar met die van 2014. De Bitcoin had toen een paar jaar nodig om hiervan te herstellen. Toch hersteld de totale cryptomarkt nu al een stuk sneller dan in 2014.

Analisten verwachten zelfs dat de totale marktwaarde van cryptomunten in maart of april alweer terug gaat naar de $ 600 miljard. Dit wordt vooral gebasseerd op de toename in beleggers in Ethereum en Bitcoin. Er wordt dus veel nieuw geld in de munten gepompt en dit moet uiteindelijk zorgen voor een stijging in de prijs.

Mobiele versie afsluiten