Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt blijft volatiel

Na een hoopvolle week blijft de Bitcoin markt volatiel. Aan het einde van de week belande de cryptomunten opnieuw in een dip. De totale markt heeft het er moeilijk mee om de $ 500 miljard weer aan te tikken en vast te houden. Op dit moment van schrijven is de markt totaal $ 448 miljard waard.

Vandaag lijken de munten toch wel weer wat verliezen van het afgelopen weekend goed te maken. In het begin leek alleen Bitcoin en Ethereum de groene lijn te volgen. Maar al snel volgde ook andere cryptomunten uit de top 10 de stijgende lijn die ingezet werd.

Toch kunnen we de markt nog redelijk volatiel noemen. De Bitcoin is op dit moment van schrijven $ 10.233 waard. Dit is een winst van 6,51%. Maar de munt stond een paar dagen terug nog op bijna $ 13.000. Ethereum lukt het bijvoorbeeld maar niet om de $ 900 voorbij te gaan en terug te gaan naar de $ 1.000. Ondanks de winst van 2,64% staat de koers nog maar op $ 864.

Ripple heeft ook moeite om weer terug boven de $ 1 te komen. Terwijl de munt het zo ontzettend goed deed en bijna de $ 1,20 ging aantikken. Op dit moment van schrijven moeten beleggers blij zijn met hun winst van 2,93% en een koers van $ 0,93.

Gisteren vielen er weer harde klappen

Helaas werd de goede week die vorige week eigenlijk gedraaid werd niet doorgezet in het weekend. Afgelopen zondag vielen er bijvoorbeeld weer harde klappen. Ethereum dook zelfs naar $ 820. Beleggers waren bang dat de munt zou zakken onder de $ 800 en weer opnieuw uit een diep dal moest klimmen. Dit bleef gelukkig besparen want Ethereum lijkt weer op weg te zijn naar de $ 900.

Bitcoin had het weekend het lastig om überhaupt boven de $ 10.000 te blijven. Terwijl de munt nog zo goed bezig was vorige week en bijna de $ 13.000 wist aan te tikken. Gelukkig pakt de Bitcoin vandaag weer z’n moment met een flinke stijging waarbij de munt boven de $ 10.000 uitkomt.

Psychologen vinden het belangrijk dat de Bitcoin boven de $ 10.000 zit. Dit is een psychologische grens waar de munt overheen moet om te kunnen stijgen. Toch is het lastig om te voorspellen wat de Bitcoin op het korte termijn gaat doen. Ondanks dat de munt nu boven de $ 10.000 zit.

Wat kunnen we gaan verwachten?

Analisten schatten dat de volatiele koers ongeveer 72 dagen gaat duren. We moeten de munten dus nog even een paar weken geven om te herstellen van een enorme crash. Tot die tijd kan de koers vrij volatiel zijn en kunnen we dit soort terugvallen tegenkomen.

Analisten verwachten nog steeds dat alles binnen een paar weken weer terug is op het oude niveau. In minder dan drie maanden tijd moet de stijgende lijn wel weer opgepakt worden. Tot die tijd is het verstandig om in te stappen als de koers laag staat. Later kan je daar extra profijt van hebben als de munten weer in waarde gaan stijgen.

Op het lange termijn ziet het er mogelijk weer positief uit. Alleen voor het korte termijn kunnen we lastig zien wat er gaat gebeuren. De koers kan weer onder de $ 10.000 zakken bij de Bitcoin. Of weer z’n moment pakken en de weg inslaan richting de $ 13.000. Dit is tot nu toe vooral nog een vraagteken.

Mobiele versie afsluiten