Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt corrigeert hard na forse stijging

De afgelopen dagen werd er keer op keer winst gemaakt. De cryptomarkt ging eigenlijk uitstekend en het leek erop dat we binnen een aantal dagen weer terug gingen naar het oude niveau. De totale markt klom uit het dieptepunt en noteerden een koers van $ 500 miljard. Maar vandaag gingen alle cryptomunten hard onderuit en lijkt er voor sommige munten zelfs weinig over te zijn van de behaalde winst.

Vandaag verloor de totale cryptomarkt ook de positie van $ 500 miljard als totale marktwaarde. De totale marktwaarde ligt op $ 457 miljard. Maandag werd er nog een hoogtepunt bereikt toen de totale markt de $ 510 miljard wist aan te tikken. Hier lijkt nog maar weinig van over te zijn nu de markt zelfs ruim onder de $ 500 miljard duikt.

Marktdaling werd ingezet door de Bitcoin

De daling in de markt werd vandaag ingezet door de Bitcoin. Nadat de munt gisteren nog richting de $ 12.000 leek te gaan was hier vandaag weinig meer van over. Op het hoogtepunt steeg de munt nog even naar $ 11.788, maar dit was het punt dat de munt meteen weer naar beneden dook.

Analisten lieten al langer weten dat de mega crash nog niet voorbij was. De munt zou zeker een paar weken nodig hebben om weer echt een stijgende lijn vast te pakken. Toch zag het er de laatste tijd toch echt positief uit nadat de munt zelfs op het hoogste punt in een maand tijd wist te belanden.

Binnen 6 uur tijd verloor de Bitcoin ruim $ 1.000 in waarde. De munt dook naar de $ 10.680. Op dit moment van schrijven staat het verlies op ruim 7% en staat de koers op $ 10.477. Van een stijging richting de $ 12.000 lijkt nu nog maar weinig meer over te zijn nu de $ 11.000 zelfs niet meer vastgehouden kan worden.

Het instorten van een nieuwe Bitcoin crash heeft er meteen voor gezorgd dat beleggers uit de totale markt hun geld wisten te halen. Overal werden er rode cijfers geschreven waardoor de totale marktwaarde onder de $ 500 dook. Ondanks de nieuwe daling van de Bitcoin heeft de munt nog steeds 39% van de totale markt in handen.

Ethereum duikt opnieuw onder de $ 900

Na het voorbeeld van de Bitcoin duiken ook andere munten eronder. Ethereum duikt zelfs weer opnieuw onder de $ 900. Met een verlies van ruim 6% noteert de munt nog maar een waarde van $ 830. Dit is ruim $ 70 van de $ 900 vandaan.

Ethereum kan zich duidelijk nog niet losmaken van de Bitcoin. Terwijl dit wel de verwachting was voor 2018. Het zou het jaar van Ethereum worden maar tot nu toe maakt de munt de gespannen verwachtingen absoluut nog niet waar. De munt leek even boven de $ 1.000 te stijgen aan het begin dit jaar, maar heeft deze positie al lang weer ingeleverd.

Toch kan het Ethereum niet kwalijk genomen worden aangezien de munt niet de enige is die in de min staan. Alle top 10 munten noteren vandaag dieprode cijfers. Ripple verliest zelfs al twee dagen op rij en duikt opnieuw onder de $ 1 grens. Op dit moment van schrijven staat de koers op – 7% en slechts $ 0,95.

Bitcoin Cash verliest ook ruim 7% en staat nu nog op $ 1296. De $ 1300 lijn lijkt ook ver weg te zijn voor de munt. Litecoin die de afgelopen dagen zo goed bezig was noteert een verlies van bijna 8% en staat nog maar op $ 211. Zo tonen alle munten tekenen van een nieuwe dip na de opleving van de afgelopen dagen.

Mobiele versie afsluiten