Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt daalt onder de $ 300 miljard na daling Bitcoin

De afgelopen 7 dagen wist de cryptomarkt ondanks dipjes nog wel boven de $ 300 miljard marktwaarde blijven. Maar nu moest de markt er toch aan geloven. Nadat er opnieuw een daling ontstond bij Bitcoin zakt de koers onder de $ 300 miljard. De markt lijkt de $ 300 miljard niet meer vast te blijven houden.

Op dit moment van schrijven staat de marktwaarde op $ 299 miljard. Dit is al wel iets hersteld vergeleken met vanmiddag. Door de daling van Bitcoin voornamelijk daalde de marktwaarde even naar $ 280 miljard. Als we eerlijk zijn kan de cryptomarkt maart sowieso beter vergeten. Dit bleek geen goede maand voor de munten te zijn. De cryptomunten zijn vrijwel de complete maand ontzettend volatiel geweest met grote verliezen tot gevolg.

Bitcoin lijkt maar niet te herstellen

Analisten verwachten dat de Bitcoin pas echt kan herstellen als de $ 11.000 wordt gehaald. Dit was wel een voorspelling die aan het begin van maart gedaan werd. Alleen met nog maar een paar dagen te gaan in maart zien we het somber in. Toch voorspellen analisten nog wel een kleine opleving, maar de $ 11.000 gaat mogelijk echt niet meer aangeraakt worden in maart.

De komende dagen is de verwachting dat de Bitcoin nog wel volatiel gaat blijven. Vooral omdat het aantal beleggers in de munt nog steeds ontzettend laag is. Doordat er relatief weinig interesse is in de Bitcoin zijn er gewoon te weinig beleggers om echt voor een stijging te gaan zorgen.

Het enige positieve nieuws is dat de Bitcoin niet nog verder is weggezakt en redelijk rond de $ 8.000 blijft hangen ongeveer. Af en toe zijn er uitschieters omhoog om daarna weer af te wisselen met uitschieters naar beneden. Vandaag was er weer veel interesse om de Bitcoin te verkopen. Heel even schoot de munt naar de $ 8.200. Om daarna terug te vallen naar $ 7.750. Op dit moment van schrijven is de Bitcoin weer iets hersteld naar $ 7.930.

Toch denken analisten dat het onwaarschijnlijk is dat Bitcoin vandaag nog een rally gaat maken richting de $ 9.000. Het is al heel wat als de munt vandaag weet te eindigen rond de $ 8.000. Toch denken de analisten wel dat de munt aan het herstellen is. Het heeft alleen meer tijd nodig dan we gewend zijn van de munt.

De lange herstelperiode komt voornamelijk door de mega correctie en het aantal beleggers. Door de mega correctie is het vertrouwen afgenomen. Dit zien we terug in het aantal beleggers dat is afgenomen. De komende weken is de verwachting dat de Bitcoin volatiel blijft. Hier komt pas verandering in op het moment dat er meer beleggers durven te investeren in de cryptomunt.

Mobiele versie afsluiten