Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt doet vandaag uitstekende zaken

Vandaag doet de cryptomarkt uitstekende zaken. De totale marktwaarde zagen we met $ 10 miljard toenemen. Dit werd mede veroorzaakt door twee grote stijgers: Bitcoin en Bitcoin Cash. Maar ook de andere crypotomunten mogen vandaag niet klagen. De cryptomarkt doet met een totale marktwaarde van $ 460 miljard een flinke duit in het zakje om naar $ 500 miljard terug te klimmen.

Maart en april zouden weleens de maanden kunnen worden dat de cryptomarkt gaat herstellen naar de waardes van eind december. Dit werd een paar weken geleden al voorspelt, maar het begin van maart is meteen uitstekend. We zien weer duidelijke groene cijfers en deze hebben we de afgelopen dagen toch een beetje gemist.

Toch is het nog te vroeg voor optimisme want de cryptomarkt zou de komende dagen nog wel volatiel kunnen zijn. Analisten voorspellen dat de markt nog minimaal 20 dagen volatiel zal zijn voordat deze langzaam uit het slob trekt en aan de slag gaat om records te verbreken. Het advies is daarom om nog steeds voorzichtig aan te doen met handel in cryptomunten. Beleg daarom alleen met geld dat je echt kan missen en sluit geen leningen af om cryptomunten te kopen.

Bitcoin boekt een winst van ruim 6%

Bitcoin ziet op dit moment van schrijven eindelijk de $ 11.000 grens verbroken worden. Exact op dit moment van schrijven noteert de munt een koers van $ 11.001 en een winst van 6,35%. Gisteren werd al voorspelt dat de munt mogelijk binnen 24 uur de $ 11.000 weer voorbij zou gaan en nu is eindelijk het moment daar.

Analisten verwachten dat de Bitcoin mogelijk richting de $ 11.500 gaat stijgen. Als dit gehaald gaat worden kan de munt koers gaan zetten om weer terug te komen op het niveau van $ 12.000. Als de munt ineens heel snel naar $ 12.200 gaat stijgen, dan kunnen we verwachten dat de munt gaat doorzetten naar $ 18.000. Tot nu toe lijkt dit nog niet snel te gebeuren, maar de bulls beginnen wel kracht te krijgen. Dit betekent dat de stijging verder door kan zetten.

Ethereum blijft voorlopig nog onder de $ 900 zitten

Ethereum boekt een bescheiden winst van 3% en staat op dit moment van schrijven op $ 882. De $ 900 is al een paar dagen in het zicht, maar helaas voor de munt nog niet bereikt. Op dit moment loopt de cryptomunt zelfs iets onder de trendline. Dit zou helaas kunnen betekenen dat de munt gelijk blijft of gaat dalen in de komende uren of dagen.

Toch moeten we geen hele harde daling verwachten want analisten denken dat $ 770 echt wel de ondergrens is. Er zitten veel beleggers die namelijk bij dit niveau willen instappen en de prijs mogelijk weer omhoog weten te krijgen. Het is eigenlijk een beetje aankijken wat er de komende uren gaat gebeuren met Ethereum voor je een move maakt.

Ripple lijkt een beetje vast te lopen

Ripple wil maar niet echt boven de $ 1 uitkomen. De munt zit een beetje vast en schommelt tussen de $ 0,88 en $ 0,94. Op dit moment is er weer een winst van 4%. Dit is positief maar brengt de munt tot nu toe alleen nog maar op $ 0,93. De $ 1 barriere lijkt maar lastig verbroken te worden.

Het zou zelfs mogelijk zijn dat de Ripple opnieuw gaat dalen. Als dit gebeurt kunnen we een koers van $ 0,72 verwachten op het dieptepunt. Toch denken analisten wel dat de munt voorlopig even stand blijft houden. Wie weet kan de munt losbreken en naar $ 0,98 stijgen. Dit is wel afwachten want een daling wordt sneller voorspelt dan een stijging door analisten.

Mobiele versie afsluiten