Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt hersteld van dip op zondag

Afgelopen zondag was er weer een dip in de totale cryptomarkt. Deze was mogelijk een gevolg van de stijging van de afgelopen dagen. Maandag begon bijna de complete cryptomarkt in het groen. Dit is een flinke opsteker vooral als we kijken hoe de cryptomarkt een week geleden begon. Toen stonden vrijwel alle cryptomunten diep in het rood.

Afgelopen zondag dook de Bitcoin even weer onder de $ 8.000. De munt zakten zelfs naar $ 7.854 op het laagste punt. De dip was wel maar van korte duur want in de loop van de zondag steeg de Bitcoin weer terug boven de $ 8.000. De rally ging zelfs zo hard dat beleggers de verwachting hadden dat de munt de $ 9.000 ging aantikken. Helaas voor de meeste beleggers moeten ze hier nog even op wachten.

Vandaag begint de Bitcoin met een winst van 7,38%. Dit zijn natuurlijk uitstekende groene cijfers. De munt staat op $ 8698. Het lijkt er dus op dat de Bitcoin mogelijk weer richting de $ 9.000 gaat. Of dit vandaag nog gaat gebeuren is de vraag, maar analisten denken dat het binnenkort eraan gaat komen. Vanmiddag werd al even de $ 8800 aangetikt, maar de koers corrigeerde iets om op dit moment van schrijven weer de stijgende lijn te volgen.

De complete cryptomarkt laat een stijgende lijn zien vergeleken met zondag

Als we terugkijken op zondag dan laat de complete cryptomarkt een stijgende lijn zien. Op zondag was de totale markt nog $ 392 miljard waard en op maandag steeg de waarde naar $ 432 miljard. Dit is een flinke winst, maar de cryptomarkt heeft nog een lange weg te gaan om de cijfers van december te evenaren.

Toch is deze maandag één van de beste handelsdagen dit jaar voor de totale cryptomarkt. We zagen soms wel forse stijgingen van één munt na een lange periode van correcties. Maar geen één keer wist de totale markt flink uit het slob getrokken te worden. Vergeleken met zondag is er dus een flink verschil.

Ethereum en Ripple zitten ook in de groene zone

Ethereum heeft vandaag eindelijk de $ 850 barrière verbroken. De cryptomunt noteert een nette winst van 6% en staat op $ 860. De totale marktwaarde van Ethereum is inmiddels gegroeid naar $ 86 miljard. De munt heeft nu 19,7% van de totale cryptomarkt in handen.

Ripple wist ook een nette winst neer te zetten van 7% en staat nu op $ 1,03. Voor het weekend ging het er nog om hangen of de munt de psychologische barrière van $ 1 eindelijk weer eens kon verbreken.

Afgelopen zondag had Ripple ook last van de dip en werd de munt terug gebracht naar $ 0,88. Maar later op de dag wist de munt af te sluiten op $ 0,99. Vandaag wist de Ripple dus eindelijk weer boven de $ 1 uit te komen.

Ripple staat dankzij de stijging stevig op de derde plek. De marktwaarde van de Ripple ligt twee keer hoger dan de nummer vier. Dit is Bitcoin Cash. De munt leek vorige week even een bedreiging te gaan vormen toen deze een winst van 35% wist te boeken. Vandaag weet de munt een klein verlies te noteren en staat de koers nog maar op $ 1236. De stijging was zoals verwacht van korte duur.

Mobiele versie afsluiten