Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt hersteld langzaam van nieuwe correctie

Gisteren op zondag 14 januari was er een nieuwe correctie voor de complete cryptomarkt. Cryptomunten zoals: Ripple, Bitcoin en Ethereum gingen hierdoor onderuit. Bijna alle cryptomunten ondervonden gisteren een gigantische correctie, waardoor ze flink in waarde verloren.

De totale cryptomarkt verloor zelfs door de correctie $ 60 miljard in waarde. Overigens werd het grootste verlies geleden bij de kleine cryptomunten. Deze telde voornamelijk mee voor de $ 60 miljard die verloren werd door de cryptomarkt.

Cryptomarkt hersteld hard van correctie

Vandaag slechts 24 uur later kunnen we melden dat de cryptomarkt een flink herstel doormaakt. De meeste munten staan nog wel in de min, maar zijn hard op weg om volledig te herstellen van de correctie van afgelopen zondag. Door het grote herstel zijn de munten in waarde binnen 24 uur tijd flink gestegen.

Ripple heeft z’n verlies bijvoorbeeld op dit moment van schrijven alweer bijna goed gemaakt. Terwijl de munt gisteren hard onderuit ging en op een gegeven moment rond de $ 1,70 verhandeld werd. Voor de cryptomunt was dit slecht nieuws vooral omdat de munt 12 januari nog flink omhoog schoot door het nieuws dat ze gaan samenwerken met e-wallets.

Op dit moment van schrijven staat de Ripple op een koers van $ 1,83. Het verlies is op dit moment nog maar 0,68%. De kans is groot dat de munt vandaag alweer in de plus eindigt. Dit is goed nieuws voor beleggers die nog hopen dat de Ripple de nieuwe Bitcoin gaat worden en nu nog relatief goedkoop te koop is.

Een andere munt die even hard onderuit ging was Ethereum. Maar ook deze lijkt zich weer prima te herstellen. De munt stond gisterochtend nog op $ 1351, maar na de correctie dook Ethereum naar $ 1250. Een verlies van $ 100 in slechts een paar uur tijd. Op dit moment van schrijven staat Ethereum op $ 1319 en is het verlies nog maar 2,75%. Het lijkt er dus op dat de munt flink aan het herstellen is.

Bitcoin pakt de meeste winst terug

Een munt die vooral goed lijkt te herstellen is de Bitcoin. De munt staat op dit moment zelfs op een winst van 4,08%. Door de correctie dook de Bitcoin koers naar $ 12.896. Opnieuw een groot dieptepunt voor de cryptomunt die toch al zo geplaagd wordt door een slechte koers. Maar vandaag lijkt de munt flink op te veren en staat de koers op dit moment van schrijven op $ 14.168. Dit is een flink herstel vergeleken met zondag en de koers staat zelfs al hoger dan 24 uur geleden.

Ondanks dat een aantal munten er flink bovenuit steken zijn er toch genoeg cryptomunten die het slecht doen. De meeste munten hebben er moeite mee om vandaag de correctie te overstijgen en terug te gaan naar het niveau aan het begin van zondag.

Grote handelsplatformen zien nog steeds dat de grootste handel in Japan en Korea zit. Mogelijk kunnen deze vanavond wat bijdragen aan de koers. Alleen de Ripple heeft er wel flink last van dat niet alle koers informatie van Korea meer meegenomen wordt. Het is de vraag hoe lang het gaat duren voordat de cryptomunt weer teruggaat naar de $ 3.

Mobiele versie afsluiten